Zanka

Haydarpaş ve Sirkeci garlarındaki bazı alanların kiralanması için yapılan ihalenin ilk oturumu bugün gerçekleştirildi. İhalede en sona İBB ve Hezarfen Havacılık kalırken, 15 günlük pazarlık süreci başladı. Şimdi iki haftalık süreç sonunda gelecek sonuç merakla bekleniyor...

Ulaştırma Bakanlığı’nın “caydırıcı” olur diyerek İBB’nin katılımını uygun bulmadığı Haydarpaşa ve Sirkeci gar sahalarındaki bazı alanların kiralanması için açılan ihale başladı.

TCCD tarafından düzenlenen ihaleye İBB dahil 4 teklif sunuldu. İhalede Emre Kamçılı, Anadolu Kültürel Girişimcilik, Hezarfen Danışmalık Limited Şirketi, İBB'nin iştirak şirketlerinden Kültür A.Ş-İSBAK-Metro A.Ş-Medya A.Ş konsorsiyumunun sunduğu ihale zarfları açıldı.

Emre Kamçılı'nın teklifi iş bitirme belgesi uygun olmadığı için değerlendirme dışı bırakıldı. Anadolu Kültürel Girişimciliği teklif sunmayarak teşekkür etti.

TCDD'nin tahmini bedeli 30 bin TL olarak belirlediği ihalede Hezarfen Danışmanlık aylık 300 bin TL, İBB şirketlerinden oluşan konsorsiyum aylık 100 bin TL teklif sundu. 

İhalenin ilk oturumu sona erdi. İhale komisyon Başkanı 15 gün içinde tarafları pazarlığa çağıracağını açıkladı.

Birazdan İBB konsorsiyumu ve Hezarfen Danışmanlık arasında pazarlık yapılacak. Hezarfen Limited Şirketi'nin sahibi Hüseyin Avni Önder, Okçular Vakfı Genel Müdürlüğü de yapmıştı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver