Zanka

Dün 700 bin Suriyelinin yaşadığı Hatay’a gideceğini açıklayan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, bugün partililerle birlikte kente gitti ancak jandarma engeliyle karşılaştı. Aracın geçişine izin vermeyen Jandarma komutanı, Valilik kararını gösterdi ve “Geçemezsiniz” dedi. Özdağ ise Vali’ye “Anayasal suç işliyorsun” diye seslendi…

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bu sabah ekibiyle birlikte Suriyelilerin yoğun olarak barındığı Hatay’a gitti.

Yoldan paylaşım yapan Özdağ, “Hatay'a yoldayız. Jandarma ve polis Erzin'de yolu kesmiş. Hatay valiliği 4 gün bütün etkinlikleri iptal etmiş. Zafer Partisi'nin Hatay'a girmesini yasaklamış. 700 bin Suriyelinin yaşadığı Hatay'a Zafer Partisi giremeyecekmiş” ifadelerini kullandı.

Kent girişine geldiklerinde Zafer Partisi aracını jandarma durdurdu. Araçtan inen Özdağ, Jandarma komutanına neden engellendiklerini sordu. Jandarma komutanı ise elindeki valilik kararını gösterdi ve geçişe izin veremeyeceklerini söyledi.

Alınan karardaki maddeleri okuyan Özdağ, bunların hiçbirini yapmayacağız diyerek tepki gösterdi ve “Yürüyerek de mi geçemeyiz?” diye sordu. Komutandan “Her türlü geçemezsiniz” yanıtı geldi.

“BU DA HATAY VALİSİ’NİN AYIBI OLSUN”

Alandan ayrılmayacaklarını belirten Zafer Partisi lideri, “Bütün dünyaya da buradan duyuruyoruz. İçeride 700 bin Suriyeli var. Bunların içinde IŞİD teröristleri var. Bunun içinde El-Kaideci var ve 700 bin Suriyelinin içeride olduğu bir Türk kentine siz Türk parlamenterini sokmuyorsunuz. Bu da Hatay valisinin ayıbı olsun.” dedi.

“YERLEŞTİRECEĞİMİZ MAYIN DA GERÇEK BİR MAYIN DEĞİL”

Özdağ, yakındaki akaryakıt istasyonunda yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Hatay sınırında jandarma tarafından durdurulduk. Hatay Valisi bir açıklama yapmış, diyor ki; ‘ Açlık grevi yapmak, basın açıklaması yapmak, oturma eylemi, stant, çadır kurmak, bildiri dağıtmak, afiş asma ve yazılama yapma 4 Temmuz’a kadar, bugünden itibaren Hatay’da yasakmış. Şimdi biz bunların hiçbirisini yapma niyetiyle gelmedik. Biz sınıra mayın yerleştirmeye geldik. Yasak kapsamında bu yok.

Tabi, yerleştireceğimiz mayın da gerçek bir mayın değil. Her ne kadar Süleyman (Soylu) öyle zannetmiş olsa da… Şaka gibi.

Türkiye’nin güvenliğinin emanet edildiği kişi sınıra yerleştireceğimiz mayının gerçek olduğunu zannediyor. Bu suç. Biz suç işlemeyiz. Ama siz suçun içindesiniz gırtlağınıza kadar.

Buradan hiç bir yere gitmiyoruz. Hatay’a girene kadar bütün Zafer Partililer burada. Türkiye’deki bütün Zafer Partililere de çağrıda bulunuyorum. Kalkın gelin buraya. Hatay Türk yurdudur. 700 bin Suriyelinin yaşadığı yerde biz de sonuna kadar varız.”

VALİ’YE SESLENDİ: HATAY’A GİRİŞİMİZİ ENGELLEMEN ANAYASA İHLALİ

Sosyal medya hesabından da bir paylaşım yapan Özdağ, Hatay Valisi’ne şu sözlerle seslendi:

“Hatay valisi anayasal suç işliyorsun. Hatay’da her türlü etkinliği engelleyebilirsin. Ancak Hatay’a girişi engelleyemezsin. Hatay’a girişimizi engellemen Anayasa ihlali. Bugünün yarını var. “İçişleri Bakanı öyle emretti” açıklaması seni mahkemede kurtarmaz.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
21