Zanka

Hatay girişinde valilik talimatıyla jandarma tarafından durdurulan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ve ekibi, kente alınmamıştı. Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, Özdağ’a “Engelleri derhal kaldırın, yanındayım” diye destek verdi…

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bu sabah ekibiyle birlikte Suriyelilerin yoğun olarak barındığı Hatay’a gitti. Kent girişine geldiklerinde Zafer Partisi aracını jandarma durdurdu. Araçtan inen Özdağ, Jandarma komutanına neden engellendiklerini sordu. Jandarma komutanı ise elindeki valilik kararını gösterdi ve geçişe izin veremeyeceklerini söyledi.

Karara tepki gösteren ve sosyal medya hesabından da Hatay Valisi’ne seslenen Özdağ, “Hatay valisi anayasal suç işliyorsun. Hatay’da her türlü etkinliği engelleyebilirsin. Ancak Hatay’a girişi engelleyemezsin. Hatay’a girişimizi engellemen Anayasa ihlali. Bugünün yarını var. “İçişleri Bakanı öyle emretti” açıklaması seni mahkemede kurtarmaz.” dedi.

İNCE: ANAYASAL BİR SUÇTUR

Konu sosyal medyanın gündemine yerleşirken, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’den Ümit Özdağ’a destek geldi.

İnce, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Ümit Özdağ Zafer Partisi’nin Genel Başkanıdır, milletvekilidir. Hatay’a girişini engellemek anayasal bir suçtur. Engelleri derhal kaldırın, yanındayım.”

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1