Zanka

Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’i önce boğan, ardından bir varile koyup diri diri yakan ve üzerine beton döken Cemal Metin Avcı’ya haksız tahrik indirimiyle 23 yıl hapis cezası verilmişti. Avcı’nın suça iştirakten yargılanan kardeşi Mertcan Avcı ise beraat etmişti. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, mahkeme kararlarının istinaf mahkemesine taşındığını duyurdu…

Pınar Gültekin’in vahşice katledilmesine ilişkin davanın 20 Haziran'da görülen karar duruşmasında mahkeme, 'canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edilen Cemal Metin Avcı’ya, haksız tahrik indirimi uygulayarak 23 yıl hapis cezası vermişti.

Avcı’nın 'canavarca hisle ve eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme suçuna iştirakt’en ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanan kardeşi Mercan Avcı, 'suç delillerini gizlemek ve yok etmek' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istenen boşandığı Eda Karagün, ortağı Şükrü Gökhan Orhan, anne Ayten ve baba Selim Avcı ise beraat etmişti.

GEREKÇELİ KARAR

Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, davaya ilişkin gerekçeli kararını açıkladı. Cemal Metin Avcı'nın, evlilik dışı ilişkilerini eşine ve çevresine söylemekle kendisini tehdit edip, hesabına kartsız para yatırtarak menfaat temin ettiği kaydedilen Pınar Gültekin'e duyduğu öfkeyle suçu işlediğinin dikkate alınmasıyla haksız tahrik hükümlerini uygulama şartlarının tamamının gerçekleştiği belirtildi.

Gerekçeli kararda; sanık Cemal Metin Avcı'nın, yayla evine girdikten hemen sonra Pınar Gültekin'i boğazını sıkarak öldürmeye kalktığı ve eylemini bir an önce tamamlamak istediği, eziyet çektirme kastının bulunması halinde uzun süre eylemini devam ettirmesi gerektiği kaydedildi.

BAŞSAVCILIK’TAN İSTİNAF AÇIKLAMASI

Gerekçeli kararın açıklanmasının ardından Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, Cemal Metin Avcı'nın aldığı 23 yıl cezanın az bulunması ve kardeşi Mertcan Avcı'nın beraat kararlarının istinafa taşındığını açıkladı.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver