Zanka

Avrupa’da yaşayan gurbetçiler, okulların kapanmasının ardından tatil için soluğu memlekette alıyor…

Çeşitli ülkelerdeki gurbetçiler, okulların tatile girmesiyle tatil için yurda giriş yapmaya başladı.

Yaklaşık 3 ile 5 hafta arasında tatil süreleri bulunan vatandaşlar, özellikle Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluk oluşturdu.

“4 SENEDİR GELMİYORDUK, ARTIK GELELİM DEDİK”

Pandeminin de araya girmesiyle yaklaşık 4 yıldır Türkiye'ye gelemeyen ve ailesiyle Almanya'dan yola çıkıp Kapıkule'ye ulaşan Serpil Atasayar, "Yolculuğumuz çok rahat geçti. Yollar boştu, sakindi. 4 senedir gelmiyorduk, artık gelelim dedik. Araya pandemi girmişti. Şimdi Düzce'ye gidiyoruz, oradan Denizli ardından Didim'e tatile yapacağız. Çok özledik Türkiye'yi. Büyüklerimizi ziyaret edeceğiz. Dün işten çıktık, oradan hemen yola çıkıp geldik. İnsanın bazen oturup ağlayası geliyor Türkiye'ye gelince. Burada doğmadık ama alışkınız, özlüyoruz" diye konuştu. 

“ÇOK YOĞUN GELİŞ VAR”

Almanya'dan gelerek memleketi Rize'nin Ardeşen ilçesine giden Yaşar Yazıcı, "Okullar tatil oldu orada. Çok rahat geldik şükürler olsun, memlekete döndük. 5 hafta kalmayı düşünüyorum. Yollar çok rahattı. Dönüşte sıkıntı yaşayacağız sanırım, çünkü çok yoğun geliş var. Annem ve babam burada, biraz ziyaret sonra tatil yapacağız" ifadesini kullandı.

“OKULLARIMIZ TATİL OLUR OLMAZ HEMEN YOLA ÇIKTIK”

Almanya'dan gelen ve Aksaray'daki ailesini görmeye giden Esma Özkan da, "Almanya'dan geliyorum Aksaray'a gidiyoruz. Aksaray'da kalacağız, tatilimizi orada geçireceğiz. Yolculuğumuz çok rahat geçti, yollar bayağı boştu. Okullarımız tatil olur olmaz hemen yola çıktık. Türkiye'yi çok özlemiştim, şimdi hasret gidereceğiz" dedi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver