Zanka

Gazeteci Nedim Şener ile sosyal medyadan tartışan Sedat Peker, bir telefon görüşmesini yayınladı. Görüntüde arayanın Eyüp Gül olduğu gözükürken, konuşan ise AKP’li Metin Külünk’tü. Söz konusu kayıtta Külünk ABD Başkanı Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmesinin önemini anlatırken, Peker ise Külünk’ten Albayrak kardeşlere bir mesaj iletmesini istiyor…

Organize suç örgütü liderliğinden daha önce hüküm giyen Sedat Peker, sosyal medyada dün akşam gazeteci Nedim Şener ile tartıştı.

“Uzun Çavuş” adlı hesaptan Şener’e seslenen Peker, “Benim kontrolümde olan @freudun_talebe isimli sayfa Twitter tarafından kapatıldıktan sonra, aynı isimle sahte hesap açan bazıları benim söylemediğim şeyleri, ben söylemişim gibi yazıyorlar. Bu sayfa bana ait değil diye tekerrür kere düzeltme yaptım. Senin hakkında o sözleri ben söylemedim. Ancak sen haklı olarak benim söylediğimi düşünüp bana pislik demişsin. Benim çocuklarım var. Bu kelime onları üzer. Bu kelimeyi lütfen düzelt. Eğer ki düzeltmezsen, benim pislik olmadığım, kim olduğumu Ak partinin en önemli isimlerinden birisi ile yaptığım telefon görülmesini herkese dinletmek zorunda kalacağım. O kelimeyi ben söylemedim. Bunu lütfen düzelt. Ben düşmanınız olabilirim ancak pislik değilim. Şerefli bir düşmanım” ifadelerini kullandı.

Şener ise “Sen dahil kimse benim hakkımda bir şey söyleyemez, ancak hakaret ve küfür edebilirler. Hayatında toplu iğne başı kadar açığı olan biri değilim. Pislik lafını da kullanmadım ben. Bunların marifeti, varsa sözün bu FETÖ’cülere PKK, DHKP-C artıklarına söyle. suç örgütü liderlerinden özür dileyecek de değilim. Ama buna rağmen eğer bir AKP’li benim hakkımda menfi bir şey söylemişse bu onun şerefsizliğidir, onunla da hesaplaşırım. yayınlamazsan senin de ondan farkın kalmaz. Sen benim gözümde düşman değil suç örgütü liderisin. Senin kime düşman olduğun da beni ilgilendirmiyor. Kimin hakkında ne biliyorsan paylaş. Ama bir gün Türk adaletine hesap vereceksin” diye karşılık verdi.

Ardından da Peker’in “Sen yazılanı anlamıyor musun? Tayyip  Bey’in kara kutusu seninle ilgili birşey söylemiyor. Benim nasıl yetişmiş bir devlet adamı olduğumu söylüyor. Başka neler neler  söylüyor… Senin özürüne ihtiyacım yok. Tek bir cevap ver, bana pislik dedin mi demedin mi?” sözleri üzerine Şener, “Sana söyledim bir suç örgütü liderinden özür dilemem. @uzuncavus_ Benimli ilgili olmasa da seni öven o üst düzey AKP’liyi ben de merak ettim şimdi. Tekrar edeyim sana pislik demedim. Sen suç örgütü liderisin ve mutlaka Türk devletine hesap vereceksin.” dedi.

O İSİM METİN KÜLÜNK ÇIKTI

Nedim Şener’in tweetine Sedat Peker, yaptığı bir telefon görüşmesinin kayıtlarını sosyal medyadan paylaştı.

O kayıtta arayanın Eyüp Gül olduğu görüldü ancak telefonun ucundaki kişinin AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Metin Külünk olduğu duyuldu.

Görüşmelerde Külünk’ün Peker’e ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önemli olduğunu anlattığı, Peker’in ise Külünk’ten Serhat Albayrak ve Berat Albayrak kardeşlere mesaj iletmesini istediği yer alıyor.

Peker, 'Deli Çavuş' isimli sosyal medya hesabından yayınladığı ses kaydına, şu notları düştü:

* 1-) @nedimsener2010

 daha önce senin sadece ismini duymuştum bu yüzden radarıma hiç girmedin. Ancak bu gün itibari ile radarıma girmiş bulunmaktasın. Yazdığın tweetleri okudum. Sana söyleyeceğim tek şey sen psikolojik hastasın. Ergenekon sürecinde ki yükü taşıyamamışsın.

* 2-) Ancak üzülme sen doğru adrese geldin. Ben Dr. Sedat seni de tedavi edecem. Ancak bir doktor olarak zamana ihtiyacım var. Senin hastalığın komplike bir durum. Aşırı kaygı, baskı, sonucunda oluşan bir paranoyan olduğun ilk teşhisim. Mutlu olman için günün anlam ve önemine

* 3-) binaen sana özel bir yayın hazırladım. (diğeri hafif kaldır diye.) Ben senin dediğin gibi bir adam olsaydım Tayyip Bey'in karakutusu metin külünk'ün ricası üzerine Biden görüşmesi öncesi videoları durdurmazdım. Bu ses kayıtları da delilimdir. (tedavim devam edecek.)

“TELEFON KÜLÜNK’ÜN DAMADINA AİT”

Kayıtların yayınlanmasının ardından Gazeteci Erk Acarer ise sosyal medyada hesabından “Erdoğan’ın, Biden görüşmesi öncesi Metin Külünk vasıtası ile Peker’den konuşmasın diye ricacı olması. Telefon Külünk’ün damadına ait. Külünk, kendi telefonu dinlemeye takılmasın diye Damat Eyüp Gül’ün telefonundan konuşuyor!” paylaşımını yaptı.

NE OLMUŞTU?

Peker, Haziran 2021’de Erdoğan’la ‘helalleşeceğini’ söylediği dokuzuncu videosunu ABD Başkanı Joe Biden ve Erdoğan görüşmesi gerekçesiyle ertelediğini duyurmuştu.

Peker, 18 Ekim 2021’de gazeteci Erk Acarer’e, Külünk tarafından aranarak Biden ve Erdoğan görüşmesi öncesi video yayınlamamasının ‘rica edildiğini’ söylemişti.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver