Zanka

Son zamanlarda vaka sayısındaki artış dikkat çekiyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük vaka sayısının 4 bine yaklaştığını belirtti ancak maske konusunda “Ben vatandaşı tedirginliğe sevk edecek bir tablo beklemiyorum” dedi…

Korona virüs salgını sürecinde günlük vaka sayılarının binin altına inmesiyle, kapalı alanlarda maske zorunluluğu kaldırılmıştı. Günlük açıklanan vaka tablosu da haftalık olarak açıklanmaya başlamıştı. Tam normalleşme sürecinin başlamasının ardından çok geçmeden vaka sayıları yeniden yükselmeye başladı.

Yeni Şafak gazetesine konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük vaka sayısının 3 bini aştığını ve 4 bine doğru ilerlediğini açıkladı.

Buna karşılık hastane yükünde henüz bir artış gözlemlenmediğini söyleyen Bakan Koca, Prof. Dr. Uğur Şahin’in “Yeni dalga kapıda, sonbaharda yeniden maske takmaya başlayabiliriz” sözlerinin sorulması üzerine ise şunları söyledi:

“Ben vatandaşı tedirginliğe sevk edecek bir tablo beklemiyorum. Vaka sayısı artabilir ama virüsün mutasyonla birlikte hasta yapma gücü azaldı”

AŞI TAVSİYESİ

Koca, risk gurubundakilere kişisel tedbirlere uymaları ve hatırlatma dozlarını yaptırmaları tavsiyesinde de bulundu.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver