Zanka

Bugün her hafta olduğu gibi alışveriş için Ümraniye semt pazarına giden vatandaşlar gördükleri manzara karşısında şoke oldu. Belediyenin yaptığı zammı protesto eden pazarcılar tezgahları açmayınca, vatandaşlar evlerine elleri boş döndü…

İstanbul Anadolu yakasının en büyük semt pazarlarından biri olan Ümraniye Cumartesi Pazarı’nda bugün pazar esnafı, AKP’li belediyeye ödedikleri rüsum bedeline zam yapılmasını ve pazar tezgahlarının kiralanma koşullarının ağırlaştırmasını protesto edip tezgahlarını açmadı.

İlçe sınırları içinde 27 semt pazarı olduğunu ifade eden ve mevcut koşullarda hiç birinin açılamayacağını belirten esnaf belediyenin bu uygulamadan geri dönmesi gerektiğini dile getirdi.

Uygulamanın İstanbul’da sadece Ümraniye Belediyesi tarafından gerçekleştirildiğini ifade eden pazar esnafı, tezgahlarda imza kampanyası başlatıp vatandaşlardan destek istedi.

İmza kampanyası başlatan bir esnaf, “Ümraniye Belediyesi sahip olduğumuz pazar yerlerini bize yeniden satmak istiyor. Ayrıca ‘pazar fiyatları ile market fiyatları aynı’ olacak dayatmasında bulunuyor. Biz bu dayatmalara karşıyız.” dedi.

Umum Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Emin Akbulut konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ümraniye Belediyesi tezgah kiralamayı neredeyse yasakladı. Tezgahların bir çoğu kiralama yöntemiyle çalışıyor. Uygulamayı protesto eden arkadaşlarımız tezgah açmadı. İstanbul’un diğer ilçelerinde böyle bir uygulama yokken Ümraniye Belediyesi’nin böyle karar almasına anlam veremedik. Uygulama devam ederse İstanbul’un tamamında tezgah açmama yoluna gidebiliriz.” dedi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1