Zanka

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yaptığı operasyon hazırlıkları tam gaz devam ediyor. Beyaz Saray’dan bugün gelen mesaj ise dünyanın gözünü bir anda ABD ve Türkiye’ye çevirdi, çünkü o açıklamada Türkiye’nin Kuzey Suriye’ye operasyon yapacağı ancak ABD’nin bu operasyonları desteklemeyeceği söylendi…

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump’ın dün akşam saatlerinde gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinden saatler sonra Washington'dan yazılı açıklama geldi.

Yazılı açıklamada, "Türkiye, yakın zamanda Suriye'nin kuzeyine uzun süredir planladığı operasyon için harekete geçecek. ABD Silahlı Kuvvetleri, bu operasyonu desteklemeyecek ya da bu operasyona dahil olmayacak" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, DAEŞ'i yenen ABD kuvvetlerinin, artık doğrudan bu bölgelerde olmayacağı vurgulandı.

ABD hükümetinin, Suriye'de tutuklanan DAEŞ mensubu vatandaşlarını geri almaları için Fransa, Almanya ve diğer AB ülkelerine baskı yaptığına ancak bu ülkelerin bu teröristleri almak istemediği belirtilen açıklamada, ABD'nin bu kişileri yıllarca elinde tutmayacağına işaret edildi ve "Türkiye bundan böyle, ABD'nin son iki yıldır, bölgede yakaladığı DAEŞ savaşçılarından sorumlu olacak" denildi. ABD'li yetkililerin verdiği bilgilere göre de bu rakam 10 bin civarında.

SDG: “AMERİKA SÖZÜNÜ TUTMADI”

Uluslararası haber ajansı Reuters'a göre; Ana unsurunu YPG'nin oluşturduğu SDG, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine düzenleyeceği operasyonda kendilerini savunmaktan bir an bile tereddüt etmeyeceğini duyurdu.

Öte yandan SDG, Amerikan güçlerinin kendilerine verdiği sözleri yerine getirmeden Türkiye sınırındaki bölgeden çekildiğini söyledi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver