Zanka

Bir sıcak bir soğuk, bir güneşli bir yağmurlu… Sonbaharın gelmesiyle hava durumu da değişkenlik göstermeye başladı. Meteoroloji’den Marmara ve özellikle Muğla için kuvvetli yağış uyarısı geldi. Peki yarın yurt genelinde hava nasıl olacak? İşte son tahminler…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın kuzeydoğusu ve Muğla için kuvvetli yağış uyarısı yaptı.

Marmara için yapılan uyarıda, "Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün akşam saatlerinden sonra Marmara'nın kuzeydoğusunda görülecek olan sağanak yağışların, gece saatlerinde etkisini artırarak İstanbul, Kocaeli ve Yalova çevreleri ile Sakarya'nın kuzey ilçelerinde kuvvetli (30-50 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Meteoroloji, Muğla için yaptığı açıklamada ise Marmaris, Köyceğiz, Ula, Ortaca ve Dalaman ilçeleri için şu uyarılarda bulundu:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün akşam saatlerinden sonra Muğla'da görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, gece saatlerinde etkisini artırarak il genelinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2), Marmaris, Köyceğiz, Ula, Ortaca ve Dalaman ilçelerinde şiddetli ve yer yer aşırı (76-150 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum oluşma riski ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Yarın için Meteoroloji'nin hava durumu tahmini haritası şöyle:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver