Zanka

Sabahattin Önkibar’ın Meral Akşener’e “5’li çete” diye adlandırılan müteahhitlerden birinden bir çanta dolusu dolar gönderildiği iddiasını değerlendiren Genç Parti Kurucu Genel Başkanı Cem Uzan, “Doğru olduğuna dair birçok emare de var. Siz niye alıyorsunuz bu parayı? Bu para niçin verildi? Bu para niçin alındı? Kimin tarafından getirildi? Bir insan niçin para alır? Ya bir işi yapmıştır karşılığını alır, ya bir iş yapacaksınızdır size avans verirler ya da sizin tüm benliğinizi satın alıyorlardır. Bunların hangisi olmuştur? Olmuş mudur olmamış mıdır? Bunu açıklığa kavuşturmak mecburiyetinde Sayın Akşener” dedi. Uzan, Akşener’in çantayı aldıktan sonra Kılıçdaroğlu’nu aradığı iddiasıyla ilgili de CHP liderinin attığı tweeti hatırlatarak “Kim size haber yolluyor Sayın Kılıçdaroğlu? Peki Kılıçdaroğlu’na niye haber verdi? Yoksa ona da mı bavul gönderilecekti? Kılıçdaroğlu bunu elinin tersiyle mi itti, ne yaptı? Bu olayları açıklamak mecburiyetindeler. Yoksa parlamenter sistem, hukuk sistemi geçsinler bunları” diye tepki gösterdi…

Genç Parti Kurucu Genel Başkanı Cem Uzan, Zanka TV’de yayınlanan Ferit Atay’ın sunduğu SorguluYorum programına konuk oldu.

Uzan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“SERMAYE KONTROLLERİ BAŞLIYOR”

* Dolar ve euro artacak, döviz daha pahalı olacak. Enflasyon yükselecek. Maalesef işsizlik daha da artacak. Bunları ben felaket tellalı olarak söylemiyorum, ekonominin gerçeklerini bilen biri olarak söylüyorum.

* Şu anda Türkiye ekonomisinin iflas ettiğini 18 ay evvel söyledim. 18 aydır her dediğim şey oluyor. Ben dedim diye olmuyor, ben olacakları öngördüğüm için.

* Şirketlere kredi kullanmada belli kısıtlamalar getirdiler. Sermaye kontrolleri başlıyor. Bu sermaye kontrolü devam edecek.

* KKM’lerin sürdürebilirliği yoktur. Benzerini 73-74’te o zamanki Türkiye Cumhuriyeti DÇM olarak yaşadı. Dövize çevrilebilir mevduat hesabı olarak yaşadı. 74’ten 80’e kadar 6 senelik dönem kapkaranlık ve ondan sonraki 10 senelik dönem o borcun ödenmesiyle geçti.  

* Saçma sapan uyduruk formüller, bunların hiçbiri işe yaramaz.

* Bütçe disiplini getireceksiniz, bütçenizi kontrol altına alacaksınız. Tasarruf edeceksiniz. İsrafı önleyeceksiniz. Şeffaflığı getireceksiniz.

* Ama hepsinden önemlisi ne biliyor musunuz? Hırsızlığı önleyeceksiniz.

KYK BORCUNA SOMALİ GÖNDERMELİ TEPKİ: UTANIR İNSAN!

* Somali’ye karşılıksız 1 milyar dolar para veriyorsunuz. Sığınmacılara 40 milyar dolar harcıyorsunuz. Sonra da dönüyorsunuz kendi evlatlarınıza KYK’dan 23 bin lira veriyorsun, 90 bin lira istiyorsun faiziyle. Utanır insan ya!

* Bu mu sizin okumak isteyen vatan evladına sevginiz, ona yarattığınız imkan?

* Sultan efendi geldi Somali’yi gezdi, Somali’dekiler de çok iyi hürmet gösterdiler, “verin şuraya 1 milyar dolar”… Siz kimin parasını veriyorsunuz beyefendi?

* Bütün bunların hepsini Türkiye Cumhuriyeti Devleti yapacak imkana sahip; öğrencileri okutacak, onların yurt hizmetini karşılayacak imkanı var bu devletin. Yeter ki soyulmasın!

İLK DEFA AÇIKLADI: 400 BAKANLIĞI KURULACAK

* Merkez Bankası 1 kalemde 128 milyar dolar soyuldu. Ondan sonraki süreçte bir 30-40 milyar dolar daha soyuldu. Devlet İstanbul Havalimanı’nda en azından bir 20 milyar dolar soyuldu. Köprüler, alt geçitler, üst geçitler, barajlar, toplasan 20 senede elde edilen hırsızlığın boyutu 400 milyar dolar var.

* Bu bugün devletin kasasında olsa, şu yaşanılan ekonomik krizin hiç birinin kırıntısı bile yaşanmaz.

* Bir şeyi ilk defa size açıklayayım. 2023 Haziranı’ndan sonra, oluşacak yeni hükümette benim cumhurbaşkanlığımda yapılan ilk işlerden birini söylüyorum; bir bakanlık kurulacak. Bu bakanlığın adı da biraz güleceğiz, biraz eğleneceğiz ama çok ağır hesap soracak bir bakanlık olacak; 400 Bakanlığı olacak.  

* Bu bakanlığın görevi 2,5-3 sene içerisinde bitecek ve kapanacak. Bu bakanlığın tek görevi o 400 milyar doları Türkiye’ye geri getirmek olacak.

* Bunun için ekip hazır, uluslararası kriminal muhasebeciler hazır. Para aklayanlar, parayı hortumlayanlar hazır olsunlar.

* Ben, vatandaşıma buradan söz veriyorum; 400 milyar dolar Türkiye’ye 24 ay içerisinde getirilecek. Çalınan parası bu Türkiye’nin. Bu milletten çalınan parayı geri getireceğim.

MUHALEFETE ERDOĞAN ÇIKIŞI: HODRİ MEYDAN!

* Anayasa’nın 101. Maddesi çok net. Bunu herkes öğrendi, bir daha da tekrar edelim; “Bir kişi en fazla 2 kez cumhurbaşkanı seçilebilir”

* Erdoğan’ın 12. Ve 13. Cumhurbaşkanlığı, bu madde kapsamında gerçekleşmiştir. Erdoğan bu madde kapsamında 2 kez seçilmiştir.

* Anayasa maddesi değiştirilebilir mi? Değiştirilebilir tabi ki. Kılıçdaroğlu veya Meral Akşener el kaldırırlar. Ama bir kişi için bir ülkenin anayasasının değiştirilmesi olacak iş değildir. Bu; muhalefetin, muhalefet olmadığının yani hükümetin ve iktidarın pandomimcisi olduklarının göstergesidir.

* Yürekleri yetiyorsa değiştirsinler anayasayı. Yürekleri yetiyorsa CHP’nin, İYİ Parti’nin ve HDP’nin; “Biz Anayasa’yı Recep Tayyip Erdoğan için değiştirmeye el kaldırıyoruz” diyorsa o partinin genel başkanları, buyursunlar yapsınlar.

* Milletvekilleri el kaldırır mı kaldırmaz mı onu bilmiyorum ama şunu biliyorum, bunu yaptıkları takdirde seçimlerde hepsi sandığa gömülür. Hodri meydan!

ERDOĞAN’A SESLENDİ: KENDİNİZİ BU DURUMA DÜŞÜRMEYİN

* 20 sene bir ülkeyi yönetmek her kula nasip olmaz, Allah’ın şanslı kuluymuşsunuz. Ama artık kendi yazdırdığı anayasayı çiğneyen insan durumuna kendinizi sokmayınız.

* Anayasayı çiğneyen her hareket, dünyanın her tarafında gayrimeşrudur.

* Şimdi siz “Anayasa’nın 101. Maddesini ben çiğniyorum, YSK da baskı altında belediye seçimlerinde olduğu gibi ‘evet’ diyecek benim adaylığıma” derseniz, gayrimeşruluğu getirirsiniz Türkiye’ye.

* Gayri meşrutiyeti getirmezsiniz sadece; siz halkın oylarıyla seçilmiş, bir ülkeyi 20 sene yöneten cumhurbaşkanı olmak sıfatından çıkıp, bir diktatör sıfatına alırsınız kendinizi. Bunu kendinize layık görmeyin. Kendinizi bu duruma düşürmeyin.

“ERDOĞAN’A CUMHURBAŞKANLIĞINI HEDİYE ETTİLER”

* Türkiye’de 20 senedir iktidar da aynı muhalefet de aynı.

* 2014’te Sayın Kılıçdaroğlu Ekmeleddin İhsanoğlu’nu çıkardı, “Ekmek için Ekmeleddin” dediler, Sayın Erdoğan’a cumhurbaşkanlığını hediye ettiler.

* Şimdi nerede Ekmeleddin Bey? Milliyetçi Harekat Partisi’nde milletvekili. İktidarın yanında.

* E siz ne yaptınız Kılıçdaroğlu? Cumhuriyet Halk Partisi siz ne yaptınız?

İYİ PARTİLİ AYTUN ÇIRAY’IN AÇIKLAMASINA TEPKİ

* Geçenlerde duayen gazeteci Sayın Uğur Dündar Bey, Sayın Aytun Çıray’la bir röportaj yaptı Sözcü gazetesinde. Aytun Bey de dedi ki; “Meral Akşener Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üçüncü kez aday olması için çalışacak”.

* Bir dakika ya, Sayın Akşener’in sağ kolu söylüyor bunu, ben söylemiyorum.

* Meral Hanım sizin göreviniz Erdoğan’ın üçüncü kez aday olmasını sağlamaksa, gidin Meclis’e kaldırın el, değiştirin Anayasa’yı. Hodri meydan!

* O zaman muhalefetçilik oynamayın bu millete.

* Burada önemli olan şey yandaş muhalefet. Anayasa’ya ettiği yemine uymayan bir kişinin, siyasette yeri yoktur. Kendine muhalefet falan demesin o kişi.

ÖNKİBAR’IN AKŞENER’LE İLGİLİ İDDİASI: NİÇİN GETİRİLDİ?

Gazeteci Sabahattin Önkibar; “Beşli Çete” olarak nitelendirilen yapıda yer alan bir müteahhidin aracı vasıtasıyla İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e bir çanta dolusu dolar gönderdiğini, Akşener'in bu durumu hemen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ilettiğini, Kılıçdaroğlu'nun derhal bu çantayı iade etmesini söylediğini ve bunun üzerine çantanın sahibine iade edildiğini iddia etmişti. Önkibar, “Bunları nereden mi biliyorum derseniz, Kılıçdaroğlu'na en yakın isimlerden biri söyledi. Gerekirse bana bu bilgileri veren CHP milletvekilinin ismini de açıklarım” demişti.

Cem Uzan, söz konusu iddiayı şu sözlerle değerlendirdi:

* Ben Sabahattin Bey’i dün aradım, konuştum kendisiyle. Sabahattin Bey’i tanırım, geçmişte de kendisiyle çalışmışlığımız var. Son derece mesleki ahlakı yüksek olan bir gazeteci arkadaşımızdır. “Ben haberimin arkasındayım Cem Bey” dedi.

* Ben Sabahattin Bey’in lafını itibar ederim, haberinin doğru olduğuna inanıyorum.

* Doğru olduğuna dair birçok emare de var. Ama ona gelmeden önce şunu soralım; kim? Bavulu kim getirdi? Sizden birisi randevu alıyor, kapıdan girerken elinde iki bavulla girmiyor ki adam, ilk önce birileri aracılık ediyor, bir şeyler konuşuluyor. Ondan sonra birisi bir bavul dövizle geliyor. Bu nasıl bir ahlak?

* Siz niye alıyorsunuz bu parayı? Sizin partinizin milletvekilleri var, siz hazine yardımı alan bir partisiniz. Sizin partinizin paraya ihtiyacı yok. Bu para kanunlara aykırı. Anayasayı takmayan zaten başka kanunları da takmaz değil mi? Ondan sonra ‘hukukun üstünlüğü’ diyecekler. Ufak at civcivler yesin derler.

* Bu para niçin verildi? Bu para niçin alındı? Kimin tarafından getirildi?

* 5’li çetenin sahiplerinden biri arabaya binip bir bavul parayla gelmedi herhalde… Birileri getirdi o parayı. Niçin getirildi?

* Bir insan niçin para alır? Ya bir işi yapmıştır karşılığını alır, ya bir iş yapacaksınızdır size avans verirler ya da sizin tüm benliğinizi satın alıyorlardır. Bunların hangisi olmuştur? Olmuş mudur olmamış mıdır? Bunu açıklığa kavuşturmak mecburiyetinde Sayın Akşener.

KILIÇDAROĞLU’NA 5’Lİ ÇETE SORUSU: SİZE KİM HABER YOLLUYOR?

* Burada bitmiyor, Sayın Kılıçdaroğlu’nun bir tweeti var; “5'li çete ile aramı bulmaya yeltenen sermayedar, holding, piyasa, kim olursa olsun pişman olur; bu böyle biline. Şimdi varsa cesaretiniz, gelin beni ikna edin. Ama haber yollamayı bırakın”. Şimdi bir dakika Sayın Kılıçdaroğlu, size kim haber yolluyor? Niçin yolluyorlar?

* Bu haber yollayan kişiler, az evvel bahsettiğim 400 milyar doları çalan hırsızlar. Bu milleti soyup soğana çeviren hırsızlar. Kim size haber yolluyor Sayın Kılıçdaroğlu? Bu milleti bilgilendirmek mecburiyetindesiniz siz.

* Siz daha iktidar olmadınız, iktidar da olamayacaksınız. Kusura bakmayın. 20 senedir muhalefettesiniz, bir müddet daha muhalefette kalacaksınız çünkü biz iktidar olacağız.

* Türkiye sizi seçmeyecek, 6’lı masayı seçmeyecek. Seçmemesi gerektiğini daha muhalefetteyken gelmekte olan bavullarla dolarlardan öğreniyorlar.

* Herkese sesleniyorum; eğer sürünmek istiyorsanız, bu ekonomik krizin daha da devam etmesini istiyorsanız ister iktidara oy verin, ister yandaş muhalefete oy verin. Böyle geldi 20 senedir, bu böyle gider. Değişim istiyorsanız; genç kardeşlerim okuyabilmek istiyorsa, iş kurabilmek istiyorsa, evlenebilmek istiyorsa, bir Avrupalı gibi yaşamak istiyorsa değişime oy verecek. Atacaksın ikisini de çöpe.

“KILIÇDAROĞLU’NA NİYE HABER VERDİ? ONA DA MI BAVUL GÖNDERİLECEKTİ?”

* Sayın Aytun Çıray ne diyor? “Akşener Erdoğan’ın üçüncü kez aday olması için çalışacak” diyor. Bavul bunun için mi geldi acaba?

* Peki Kılıçdaroğlu’na niye haber verdi? Yoksa ona da mı bavul gönderilecekti? Kılıçdaroğlu bunu elinin tersiyle mi itti, ne yaptı?

* Bu olayları açıklamak mecburiyetindeler. Yoksa parlamenter sistem, hukuk sistemi geçsinler bunları…

* Kemal Kılıçdaroğlu’nun eğer Meral Akşener Hanım’a böyle bir konuşması (“Sana para bulurum” dediği iddiası) olduysa, o da suç. Çünkü CHP’den İYİ Parti’ye para aktaramazsınız. Ha siz Sayın Kılıçdaroğlu, “bize yardım eden iş adamlarına söylerim onlar da size yardım eder” diyorsanız, o zaman ben size şunu hatırlatayım; elektrik zamlarının en ağır olduğu dönemde elektrik dağıtımındaki milyarlarca dolarlık hırsızlığı söylediğimde, CHP’den kimse gıkını çıkartamadı. Sonra ben söyledim, “Sayın Kılıçdaroğlu sizin partinizde o şirketlerden avanta alan kişiler var” dedim. Ben o kişilerin isimlerini biliyorum, günü zamanı geldiğinde onları da söylerim.

* Demek istediğim şu, Sayın Kılıçdaroğlu siz İYİ Parti’ye nereden para buluyorsunuz?  Eğer Kılıçdaroğlu böyle bir lafı söylemiş ise, söylemediyse bir şey diyemem.

GENÇ PARTİ BİR İTTİFAK YAPACAK MI?

* Bunun için son derece erken, Şubat – Mart aylarında ittifakların konuşulma zamanın geleceğini düşünüyorum.

* Seçime girmeye hak kazanan her partiyle biz her zaman diyalog içinde oluruz. Herkesle konuşuruz. Önemli olan Türkiye Cumhuriyeti’nin menfaati ve geleceğidir.

* Şununla yaparız, şununla yapmayız gibi kısıtlayıcı bir kriter koymanın doğru olduğunu düşünmüyorum.

“EKONOMİYİ İLK GÜNDEN EURO BAZINA ÇEVİRECEĞİM”

* Avrupa Birliği’nde ne varsa Türkiye’ye onu getireceğim. Cumhurbaşkanı olarak bunu getireceğim. Özgürlüğü getireceğim.

 * İstanbul Sözleşmesi yürürlüğe girecek. Cumhurbaşkanı yardımcısı mutlaka ve mutlaka kadın olacak. Milletvekilleri yüzde 50-50 kadın ve erkek olacak.

* Milletvekili adaylarının yüzde 60’ı 40 yaşın altında olacak. Yeni bir jenerasyon gelecek. Gençler yönetecek Türkiye’yi. Bunu hayal ediyoruz. Bunun için siyaset yapıyoruz.

* Ekonomi euro bazında olacak. Çünkü benim hedefim Türkiye’yi Avrupa Birliği’nin tam üyesi yapmak. Yaptığımız zaman euroya geçeceğiz. Onun için ekonomiyi ilk günden euro bazına çevireceğim. Maaşlar da euro bazında olacak, her şey euro bazında olacak.

* Çünkü zaten siz ekmeği euro olarak yiyorsunuz. Üç ekmekten ikisinin buğdayı ithal geliyor. Ekmeği dövizle yiyorsunuz zaten, niye ben size dövizle ödemiyim maaşınızı?

BABACAN’IN “EKONOMİYİ KURTARACAĞIM” SÖZLERİNE TEPKİ

* Türkiye Cumhuriyeti Devleti 20 senedir her sene korkunç rakamlarda cari açık veren bir ekonomik modelle yönetildi. Bunun 12 senesi veya 15 senesi de şimdi 6’lı masada oturan Babacan tarafından yapıldı. Şimdi ‘Ben kurtaracağım’ diyor. Gidin işinize ya.

* Siz 400 milyar dolarlık soygunun kaç tanesinin altında hazine garantisi veren bakan olarak imzanız var sizin? İlk önce siz onu açıklayın beyefendi, ne Türkiye’yi kurtarmaktan bahsediyorsunuz!

“SEDAT PEKER’DEN ÇOK İYİ İÇİŞLERİ BAKANI OLURMUŞ”

* Sedat Peker’i tebrik etmek lazım. Hakikaten canı yürekten tebrik ediyorum kendisini. Büyük bir hizmet veriyor millet adına. Bu ahlaksızları, yolsuzları, hırsızları hangi kelimeyi kullanmak isterseniz kullanın, onları ifşa ediyor. Türkiye adına teşekkür ediyorum kendisine.

* Zaman zaman şunu düşünmeden edemiyorum, vallahi diyorum Sedat Peker’den de çok iyi İçişleri Bakanı olurmuş diyorum. Çünkü bu hırsızların, bu hırsızlıklarını teker teker açıklıyor ve hiçbirinden gık çıkamıyor.

* Yedinci kaset yayınlanalı 7-8 ay olmuştur, yeni mi düşmüş Cumhuriyet Savcılığı’nın jetonu?

* Ben bir kısım hakimlerin ve bir kısım cumhuriyet savcılarının, sadece iktidardan aldığı talimatlarla hareket ettiğini biliyorum. Onlar da günü gelecek yargılanacak. Ergenekon savcıları nasıl içerideyse bugün, bugün öyle hareket eden hakimler de bir gün hesabını verecekler. Onun için ben yargıya güveni kalmamış bir vatandaş olarak, savcının harekete geçmesini çok da ciddiye almıyorum.

CEM UZAN’A CEZA VEREN HAKİMLER ŞU AN NE YAPIYOR?

* Bir tanesini karı koca verdi. Takipsizlik verilmiş bir dosyadan, ben 2 bin lira veya 2 bin dolar mı ne bir vergi ödemişim ve bankada hesabımda o kadar para yokmuş diye uyduruk bir dava açtılar. İlk inceleme sonunda savcılık dosyayı kapattı, bu adamcağız ben açacağım dedi açtı. Karısı da mahkeme hakimi, davada o da gitti kocasının açtığı davada karısı karar verdi.

* Sonrasında bunu Sayın Cemil Çiçek terfi ettirerek Anadolu yakasında başsavcı yaptı, karısını da bilmem ne yaptılar.

* Cemil Çiçek Türkiye’deki en tehlikeli, en ahlaksız, hukukçu geçinen siyasetçilerden bir tanesidir.

* Bir tanesi de; ben gurur duyuyorum Uzan ailesinin bir ferdi olmaktan, Uzan Holding’i yöneten biri olmaktan, Türkiye’nin en büyük holdinginin sahibi olmaktan, her ay 40 bin kişiye maaş veriyor olmaktan ve bu  holdingin tepe yöneticisi olaraktan da; adaletimiz tarafından çete lideri olaraktan yargılanıp, mensubu olmayan bir çete lideri olaraktan da mahkum edilmiş olmaktan Cemil Çiçek’in talimatlarıyla. Cemil Çiçek’in talimatı olduğunu söylemiyorum Hanefi Avcı kitabında yazıyor. Böyle iki tane mahkumiyet var.

* Bu raporları düzenleyenler içeride FETÖ’den, kararı veren hakimlerin yüzde 80’i içeride FETÖ’den. O karı koca hariç, o karı kocayı Sayın Erdoğan ve Sayın Cemil Çiçek özel olarak terfi ettirdi.

* Ve dikkatinizi çekerim bütün bu mahkumiyetlerin hepsi de ben Fransa’ya geldikten 1 sene sonra verildi.

* Şimdi bunun yeniden yargılanması için girişimleri yapılacak. Anayasa Mahkemesi’nde yargılama için girişimleri yapılacak.

“SEÇİMLERDE OLACAĞIM”

* Ama şunu söyleyeyim ben cumhurbaşkanı adayı olarak seçimlerde olacağım. Dediklerimi harfiyen yerine getireceğim.

CEM UZAN’IN AÇIKLAMALARININ TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
21