Zanka

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), yeni James Webb uzay teleskobuyla çekilmiş, şimdiye kadar yakalanmış evrenin en derin görüntüsünü yayınladı. Dünya’dan yaklaşık 1,5 milyon kilometre ötede görüntü toplayan teleskop, uzayın gizemlerine kapı açıyor.

Şimdiye kadar yörüngeye yerleştirilmiş en güçlü gözlemevi olan James Webb UzayTeleskobu, 13 milyar yıldan fazla geriye bakarak, şimdiye kadar çekilmiş "erken evrenin en derin ve en keskin kızılötesi görüntüsünü" kaydetti. ABD Başkanı Biden, görüntüleri Beyaz Saray'da takip etti ve sosyal medya hesabından 'tarihi an' diyerek paylaştı.

EVRENİN İLK IŞIKLARI

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi, James Webb Uzay Teleskobu'nın ilk bilimsel görüntüsünü yayınladı. Bu görüntü, ilk evrenin şimdiye kadar çekilen en derin ve keskin kızılötesi görüntüsü olarak kayıtlara geçti.

Görüntü bize ulaşması 13 milyar yıl alan galaksilerin ışıklarını yansıtıyor. 10 milyar Dolar değerindeki James Webb Uzay Teleskobu, geçen yıl 25 Aralık'ta devreye alındı.

James Webb Teleskobu, meşhur Hubble Uzay Teleskobu'nun halefi olarak nitelendiriliyor. Bu zamana kadar en gelişmiş uzay teleskobu olarak bilinen James Webb'in sunduğu görüntüler, evrenin oluşumu ve olası başka yaşanabilir gezegenlerin keşfi için önem taşıyor.

Teleskobun 13,5 milyar yıl önceki Büyük Patlama'dan sonra ilk oluşan yıldızların ışığını yakalayarak evrenin tarihinin tüm aşamalarını incelemesi amaçlanıyor.

GÖRÜNTÜLER ABD BAŞKANI BİDEN'A DA İZLETİLDİ

Görüntüler, ABD Başkanı Joe Biden'a Beyaz Saray'daki bilgilendirme toplantısında gösterildi.


 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver