Zanka

Beyaz Gölge


Beyaz Gölge

Geçen hafta kazanılan Gençlerbirliği galibiyeti ile olumlu bir havanın oluştuğu Ankaragücü’nde, zorlu Sivasspor deplasmanı öncesi son 1 haftadır Ankara’da konuşulmaya başlanılan, Mehmet Yiğiner’in kongre kararı alacağı söylentisi, söylenti olmaktan çıkarak gerçeğe dönüştü.

Kararın açıklanması için neden Sivasspor maçı sonrası beklenmedi, acelece açıklama yapıldı bunların cevabını bilmemiz mümkün değil, ancak kapalı kapılar ardından sıkı pazarlıkların sürdüğünü biliyoruz. Birkaç haftadır Mansur Yavaş’ı göreve davet eden yazılar yazdım. Ankaragücü’nün içinde bulunduğu durumdan Büyükşehir Belediyesinin desteğini almadan çıkması mümkün değil. Kimse kusura bakmasın ama ne mevcut Başkan Mehmet Yiğiner ne de Başkan Adayı Murat Ağcabağ ve arkadaşlarının tek başlarına bu yükün altından kalkması mümkün değil. Olaya Mansur Başkan açısından bakarsak, daha önce kongre sürecinde taraf olmayacağını, Ankaragücü’ne destek olacaklarını söylemişti. Fakat mali açıdan işlerin iyi gitmemesi, transfer yasağının kalkmaması, kısıtlı kadro ve özellikle Yönetim ve taraftar grupları arasındaki gergin ortam, Ankaragücü’ne gönül vermiş ve kendisine yakın isimler tarafından Mansur Başkan’a artık sizin olaya dâhil olmanız gerekiyor şeklinde isteklere dönüştü.

Her ne kadar bu konu Belediye yetkililerince yalanlansa da, kulislerde konuşulanlar Mansur Bey’in oluşacak yeni yönetime 7-8 isim vereceği yönünde. Seçim çalışmaları başladığı ilk günden beri yanında yer alan Abidin Doğan’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda bunu destekler nitelikte. Yine öğrendiğimiz kadarı ile Büyükşehir Belediyesinin 7-8 isim vereceği yeni yönetim kuruluna 30 milyon civarı bir nakit destek sağlayacağı. Mehmet Yiğiner’in Başkan olup olmayacağı henüz belli değil, Yönetim içerisinden bir isimle yer değişikliği olma ihtimali yüksek denilse de son gelen duyum Yiğiner’in Başkan olarak devam edeceği yönünde.

Peki, bu iş kesin olarak bitti mi? Henüz kesin bitti diyemeyiz ama son aşamaya geldi. Sivasspor maçı sonrası A Spor’da canlı yayına çıkan Başkan Mehmet Yiğiner’in açıklamalarından benim kendimce çıkardığım sonuçta bu yönde. Tribün grupları ile buzların eritilmeye çalışıldığı, Gecekondu ve Sol Kapalı gruplarıyla görüşme yapıldığını Metiner Erdem Viralspordaki yazısında dile getirdi. Görüşme olup, olmadığını bilmiyorum. Bildiğim tek şey bu kısır çekişmenin insanları tribünden uzaklaştırdığı, soğuttuğu. Ankaragücü’nün içinde bulunduğu zor süreçte en büyük destekçisi taraftarı elbet. İnşallah yeni seçim sonrası sadece Ankaragücü’nü aydınlık günlere taşıyacak değil, herkesi kucaklayan bir araya getiren bir yönetim görev başına gelir. Eryaman Stadı’da her maç sarı-lacivertli armaya gönül vermiş binlerce sevdalısı ile dolar, taşar.

Geçen seçim Başkanlığa talip olan ancak,  Yönetim için düşünülen isimlerin kulüpte delege olmaması sebebiyle seçimlere giremeyen Murat Ağcabağ ve ekibi de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bugün Murat Ağcabağ tarafından yapılan açıklama ile eğer delegelik başvurularının kabul edilmesi ve delege listesinin verilmesi durumunda seçime girecekleri resmen açıklandı. Yiğiner’in,  Ağcabağ ismine sıcak bakmadığı bilenen bir gerçek. Birol Darçın ve Abdullah Karaata gibi camianın genelinde sevilen iki ismi yanına alan Murat Ağcabağ, keşke oluşması muhtemel yönetime 2-3 isim verse ve daha Güçlü bir Yönetim ortaya çıksa. Zira Yiğiner kanadından kulağımıza gelenler Başkanının bu seçimde de Ağcabağ Yönetimine görevi bırakmayacağı yönünde.

Konu çok yeni. Gelişmeler ortaya çıktıkça tablo da netleşir. Mansur Bey’e ve Yiğiner’e yakın isimlerden benim edindiğim izlenim Mehmet Yiğiner’in Başkan olduğu bir Yönetim Kurulunun oluşturulacağı. Yeni oluşacak Yönetim Kurulu eskilerden farklı olacak. Mehmet Yiğiner’in tek adam olarak sürdürdüğü işler bundan sonra hep beraber yürütülecek. Mali sorunlar için çeşitli çözümler bulunmuş. Zamanla bunlar devreye girecek ve Ankaragücü bu dar boğazdan çıkacak. Kulübün ekonomik yapısının artık Yönetim Kurulu tarafından yönetileceği, Mehmet Yiğiner’in Başkan olarak bulunacağı, mali işlere karışmayacağı da konuşulanlar arasında.

İşbirliğinin ilk meyvesi olarak bu hafta içerisinde Kasımpaşa maçının galibiyet primlerinin futbolculara ödeneceği bilgisini verelim. Devre arasına kadar futbolculara, düzenli ödeme yapılacağı, ilk yarı sonuna kadar takımda huzurun korunarak en fazla puanın alınması hedefleniyor. Yıllar sonra Ankara’yı iktidar partisinden alan Yavaş’ın göreve geldiği ilk senesinde Şehrin en önemli değerlerinden birinin ligden düşmemesi için elinden geleni yapacağı ve hedeflerinin büyük olduğunu söylersek yalan olmaz.

Son olarak Ankaragücü taraftarının bir kısmından düzenli olarak hakkımızda olumsuz eleştiriler alıyoruz. Herkes bizi sevsin, beğensin diye bir beklentimiz yok. İlla ki beğenenlerde olacak beğenmeyenlerde. Zanka Medyada çalışan herkes gönüllük esasıyla sizlere doğru haberi vermek için büyük özveride bulunuyor. Gönül ister ki günde 2-3 değil daha fazla Ankaragücü haberi yapalım. Zankaspor bütün takımlara ve her spora yer veren bir hesap. Gördüğümüz kadarı ile Ankaragücü hesaplarından ya da Ankara Basınından daha fazla haber yapmaya çalışıyoruz Ankaragücü hakkında. Bizi eleştirirken bunu da göz önüne alırsanız çok seviniriz. Bizim için Ankaragücü hep çok özel ve hep böyle devam edecek.

2

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
201