Zanka

Meteoroloji’den gelen İstanbul için kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısının ardından bir uyarı da AKOM’dan geldi…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İBB Afet Koordinasyon Merkezi'nin (AKOM) verilerine göre, İstanbul’da bu gece 22:00’den sonra Çatalca ve Silivri gibi batı bölgelerinde yağmur ve fırtına bekleniyor. Yağışların gece yarısından (02:00) itibaren il geneline yayılarak fırtına (40-60km/s) eşliğinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli şekilde (30-50kg/m2) düşeceği, havanın Salı günü akşam saatlerine kadar etkili olacağı tahmin ediliyor.

Yapılan açıklamada deniz suyunun sıcak, aralıklarla gelen yağışlı havanın daha soğuk olması nedeniyle kısa süreli kuvvetli yağmurlar yağmasına bağlı olarak; yollarda göllenme, ani sel, taşkın ve su baskınlarına karşı da uyarıda bulunuldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım, Çevre Koruma, Park Bahçeler, İBB Trafik, Zabıta ve 153 Yerinde Çözüm ekiplerinin yağış nedeni ile oluşabilecek olumsuzluklara karşın hazır bekletildiği belirtilirken, AKOM’dan koordine edilecek çalışmalar kapsamında su baskını yaşanacak kritik noktalarda önlemler alındığı açıklandı.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver