Zanka

Meteoroloji ve AKOM dün İstanbulluları kuvvetli yağış ve fırtına için uyarmıştı, yedi tepeli şehir bugüne yağmurla uyandı. Peki bu yağışlar ne zamana kadar sürecek? İşte son hava durumu tahminleri…

İstanbul'da etkisini gösteren yağmur ve beraberindeki kazalar trafiği felç etti.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin yoğunluk haritasına göre sabah saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 71 seviyelerine çıktı. Saat 10.00 itibariyle yoğunluk yüzde 62'lerde seyrediyor.

SON TAHMİNLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz’in kıyı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu ile Muğla, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (30-50 kg/m²) olması bekleniyor.

Hava sıcaklıkları kuzey ve iç kesimlerde artarken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Sıcaklıklar ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek.

Yağışların sabah ve öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenirken, saat 18.00’den sonra etkisini kaybedeceği öngörülüyor.

ORTA KARADENİZ’E FIRTINA UYARISI

Orta Karadeniz’de rüzgarın kuvvetini artırarak bugün öğleden sonra İnebolu-Sinop arasında kuzey ve kuzeydoğudan, bugün akşam saatlerinden sonra Sinop-Trabzon arasında kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın yarın (09/10/2019) gece saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver