Zanka

Merkez Bankası’nın faizi bir kez daha yüzde 14’te sabit tutmasını değerlendiren JP Morgan, Merkez Bankası’nın karar metninde “anlamlı bir değişiklik” yapma gereği duymadığını ve faiz kararının giderek piyasayla daha az alakalı hale getirildiği görüşünü paylaştı…

ABD'nin önde gelen bankalarından JP Morgan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) sene başından bu yana olduğu gibi yine politika faizini yüzde 14 seviyesinde sabit tutma kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bloomberg HT’de yer alan habere göre; JP Morgan yayımladığı notta, TCMB’nin karar metninde kullandığı dilde “anlamlı bir değişiklik” yapma gereği duymadığını ve para politikası kararlarının giderek daha az piyasayla alakalı hale getirildiğini belirtti.

“ETKİNLİĞİ ŞÜPHELİ MAKROİHTİYATİ TEDBİRLER”

Merkez Bankası’nın para politikasını sıkılaştırma hedefi olmadığını bir kez daha teyit ettiğini vurgulayan JP Morgan, “Merkez Bankası enflasyonla mücadelede etkinliği kanaatimizce şüpheli olan makroihtiyati tedbirlere devam edecektir.” dedi.

Diğer taraftan notta, enflasyondaki istikrarlı artış ve beklentilerdeki kötüleşme göz önüne alındığında, politika faizinin reel olarak daha da negatif hale geldiği belirtildi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver