Zanka

Tunceli’de jandarma karakolunu ziyaret eden AKP İl Başkanı Sercan Özaydın’ın, askerler tarafından kıtası ile karşılandığı iddia edildi. Söz konusu iddialar üzerine Valilik inceleme başlatırken, komutanın görevden alındığı öğrenildi…

Sözcü’den Evren Demirdaş’ın haberine göre; AKP Tunceli İl Başkanı Sercan Özaydın, AKP Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız ve AKP Çemişgezek İlçe Başkanı Uğur Oğuz Köse ile birlikte Çemişgezek Gedikler Jandarma Karakol Komutanlığı’nı ziyaret etti.

Özaydın, askeri törenle karşılandı. Tören kıtasını selamlayan AKP İl Başkanı’nın fotoğrafları Çemişgezek Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. Ancak fotoğraf kısa bir süre sonra silindi. Gelen tepkiler üzerine bir açıklama yapan Sercan Özaydın, kalekol komutanını beklemek için bir an durduğu esnada alınan bir görüntü olduğunu iddia etti.

Tunceli Valiliği, sosyal medyada gündem olan görüntülere ilişkin açıklamada bulundu. Konuyla ilgili inceleme başlatıldığı belirtilen açıklamada, “27 Temmuz 2022 günü basına ve sosyal medya platformlarına yansıyan Çemişgezek ilçemiz Gedikler Jandarma Karakol Komutanlığı ziyareti görüntüleri ile ilgili olarak; konunun tüm yönleriyle araştırılması için valiliğimizce gerekli işlemler başlatılmıştır” denildi.

“GÖREVDEN EL ÇEKTİRİLEREK MERKEZE ALINDI”

İncelemenin ardından komutanın görevden alındığı öğrenildi.

Sözcü’ye konuşan CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu da “Yaşanan o skandal olayın ardından yetkililerle yaptığım görüşmede karakol komutanının görevden el çektirilerek merkeze alındığını, o görüntülerin soruşturulması için bir heyet oluşturulup inceleneceği ve gereken idari işlemin yapılacağına dair bilgi aldım” ifadelerini kullandı.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver