Zanka

Fenerbahçe’nin dün akşam Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev ile oynadığı maçta, taraftarların “Putin” tezahüratı yapması gündeme yerleşti. Büyük tepki çeken olayla ilgili açıklama yapan Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, söz konusu tezahüratın “çirkin ve kabul edilemez” olduğunu ancak bir grubun anlık tepkisini tüm taraftara ve camiaya mal edilmemesi gerektiğini söyledi. Dündar'ın paylaşımına yorumları sınırlandırması ise dikkat çekti...

Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda Fenerbahçe, evinde Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev ile karşı karşıya geldi. Maçın 57. dakikasında Dinamo Kiev, Buyalsky’nin golüyle 1-0 öne geçti. Futbolcunun gol sevinci ise tribünleri kışkırttı. Sarı lacivert tribünlerdeki taraftarlar, Ukrayna’ya savaş açan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile karşılık verdi ve hep bir ağızdan “Vladimir Putin” tezahüratı yaptı.

Olay sosyal medyada gündeme yerleşirken, tepkiler de çığ gibi büyüdü. Dünya basını da skandal olayı yerden yere vurdu.

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar da sosyal medyada hesabından tepki gösterdi. Bodnar paylaştığı mesajda; “Futbol adil bir oyun. Dün Dynamo Kyiv daha güçlüydü. Fenerbahçe taraftarlarından, ülkemizi bombalayan Rus katil ve saldırgan lehine destek sözlerini duymak çok üzücüdür. Dost Türk halkına Ukrayna’ya desteği ve taraftarların uygunsuz eylemlerine ilgili değerlendirmesi için minnettarım.” ifadelerini kullandı.

“TEZAHÜRAT KADAR ÇİRKİN”

Tepkiler sürerken, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir açıklamada bulundu.

“Viladimir Putin” tezahüratı tabii ki çirkin ve kabul edilemez. Ancak bir grubun anlık tepkisini tüm taraftara ve camiaya maletme çabası da o tezahürat kadar çirkin!..” mesajını paylaşan Dündar’ın, bu paylaşımın yorumlarını sınırlandırması ise dikkat çekti. Paylaşıma yalnızca Uğur Dündar’ın takip ettiği kişiler yanıt verebiliyor.

 

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver