Zanka

Kariyerinde 4 dünya şampiyonluğu bulunan Sebastian Vettel, 2022 Formula 1 sezonunun ardından emekli olacağını duyurdu…

Formula 1 takımlarından Aston Martin’in pilotu Sebastian Vettel’den, hayranlarını ve yarış severleri üzecek bir haber geldi.

35 yaşındaki Alman pilot, bu hafta sonu gerçekleştirilecek Macaristan GP öncesinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sezon sonunda emekli olacağını şu sözlerle açıkladı:

“Emeklilik, uzun zamandır düşündüğüm ve benim için alınması zor bir karardı. Bu kararı vermeden önce çok fazla zaman harcadım. Yıl sonunda, gelecekte neye odaklanacağıma karar vermek için kendime vakit ayıracağım. Önceliğim, ailemle daha fazla vakit geçirmek olacak.'”

KARİYERİ

Red Bull takımıyla 2010-2013 yıllarında üst üste 4 dünya şampiyonluğu yaşayan Vettel, kariyerinde 53 grand prix ve 57 "pole" pozisyonu kazandı, 122 kez de podyuma çıkma başarısı gösterdi.

35 yaşındaki Alman pilot, 53 grand prix zaferiyle Lewis Hamilton (103) ve Michael Schumacher'in (91) ardından en çok yarış kazanan sürücüler listesinde üçüncü sırada yer alıyor.

Ayrıca Vettel, en fazla şampiyonluk yaşayan pilotlar arasında Hamilton (7), Schumacher (7) ve Juan Manuel Fangio'dan (5) sonra 4. sırada bulunuyor.

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver