Zanka

Fırat’ın doğusuna yapılacak operasyon için Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığına savaş uçağı takviyesi yapılmaya başlandı. Bölgede sıcak anlar yaşanırken izinlerin kaldırıldığı bildirildi…

Türkiye'nin Suriye kuzeyindeki terör örgütlerini bertaraf etmek için hazırlığını yaptığı ve 'Barış Pınarı Operasyonu' adını verdiği Fırat'ın doğusu operasyonu için Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığına savaş uçağı takviyesi yapılmaya başlandı.

Hava üssünde turuncu alarm verilirken, üs komutanlığında ikinci bir emre kadar izinlerin kaldırıldığı bildirildi. Pilotların her an harekete geçecek şekilde hazır olduğu hava üssüne Balıkesir ve Amasya Merzifon'dan 10 adet takviye savaş uçağı gönderildi.

Güvenlik kaynakları Türkiye'nin değişik bölgelerinde bulunan hava üslerinden Diyarbakır'a savaş uçağı takviyesinin devam edeceğini dile getirdi.

AMERİKA ÇEKİLDİ MEVZİLER BOŞALDI

Operasyon sinyalinin ardından hendek ve mevzi açma çalışmalarını hızlandıran teröristler, Amerikan askerlerinin çekilmeyi duyurmasıyla daha önceleri kazdıkları hendek, mevzi ve tünellerden çekildi. Bölgede yalnız kalan teröristler, her gün nöbet tuttukları mevzilerinden ayrılmak zorunda kaldı.

BAKAN AKAR: ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye'nin kuzeyine yapılması planlanan Güvenli Bölge harekatıyla ilgili olarak, "Çalışmalarımız devam etmekte. İntikaller, hazırlıklar sürmekte" dedi.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver