Zanka

KPSS’de soruların sızdırıldığı iddialarının ardından Devlet Denetleme Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla düğmeye bastı. DDK Başkanı Yunus Arıncı, müfettişlerin bugün ÖSYM’ye gideceğini belirtti ve “Problemli bir durum var gözüküyor” dedi…

Yediiklim Yayınları’nın deneme sınavlarındaki 20 sorunun şıklarının bile değiştirilmeden 2022 KPSS sınavında çıktığı iddiası kamuoyunu ayağa kaldırdı.

ÖSYM’den konuyla ilgili dün yapılan açıklamada “Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır” denilmişti.

 İddialarla ilgili Devlet Denetleme Kurulu’na (DDK) inceleme talimatı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, gece yarısı kararname ile ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’ü görevden aldı.

DDK BAŞKANI: PROBLEMLİ BİR DURUM VAR GÖZÜKÜYOR'

Devlet Denetleme Kurumu Başkanı Yunus Arıncı, NTV’ye konuyla inceleme ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu.

Müfettişlerin bugün ÖSYM’ye gideceğini belirten Arıncı, “Rapor Cumhurbaşkanı Erdoğan'a arz edilecek. Problemli bir durum var gözüküyor” dedi.

Öte yandan Arıncı, rapor için bir süre öngörmediklerini de sözlerine ekledi.

2022 KPSS İPTAL EDİLECEK Mİ?

İhtimaller arasında yer alan soru iptali durumunda KPSS puanlarını oldukça fazla etkileneceğini, bu yüzden de sınavın iptal edilmesinin çok daha güçlü bir olasılık olduğu söyleniyor.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
311