Zanka

Flaş… KPSS sorularının sızdırıldığı iddiasında önemli gelişme...

Yediiklim Yayınları’nın deneme sınavlarındaki 20 sorunun şıklarının bile değiştirilmeden 2022 KPSS sınavında çıktığı iddiası kamuoyunu ayağa kaldırdı.

ÖSYM’den konuyla ilgili dün yapılan açıklamada “Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır” denilmişti.

İddialarla ilgili Devlet Denetleme Kurulu’na (DDK) inceleme talimatı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, gece yarısı kararname ile ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’ü görevden almıştı.

DDK BAŞKANI: PROBLEMLİ BİR DURUM VAR GÖZÜKÜYOR

Devlet Denetleme Kurumu Başkanı Yunus Arıncı, NTV’ye konuyla inceleme ile ilgili önemli bir açıklamada bulunmuştu. Müfettişlerin bugün ÖSYM’ye gideceğini belirten Arıncı, “Rapor Cumhurbaşkanı Erdoğan'a arz edilecek. Problemli bir durum var gözüküyor” demişti.

Arıncı, rapor için bir süre öngörmediklerini de sözlerine eklemişti.

SUÇ DUYURUSU GELDİ

Müfettişlerinin bugün ÖSYM’de inceleme yapmasının ardından DDK, KPSS lisans oturumuna ilişkin iddialara yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
311