Zanka

Flaş…

Yediiklim Yayınları’nın deneme sınavlarındaki 20 sorunun şıklarının bile değiştirilmeden 2022 KPSS sınavında çıktığı iddiasına yönelik incelemeler sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı üzerine Devlet Denetleme Kurulu (DDK) harekete geçmişti. Dün müfettişlerin ÖSYM’de yaptığı incelemelerin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştu.

DDK’nın suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı iddialarla ilgili soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında iddiaların odağındaki Yediiklim Yayınevi'nin Kızılay'daki merkezi ile Ostim'deki matbaasında gece yarısına kadar süren arama gerçekleştirildi. Polis, yayınevinde bulunan dijital materyallere, KPSS'ye ilişkin kitapların ve testlerin birer örneğine soruşturma çerçevesinde el koydu.

DDK Başkanı Yunus Arıncı, süreçle ilgili yeni bir açıklamada bulundu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Arıncı, şu ifadeleri kullandı:

“Devlet Denetleme Kurulu olarak KPSS sınavına yönelik incelemelere titizlikle devam ediyoruz. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Ne tek bir gencimizin hakkını yediririz ne de Devletimizin güvenilirliğine halel gelmesine göz yumarız.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
3111