Zanka

Katıldığı programda Gazeteci Latif Şimşek ile sözlü tartışma yaşayan DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, canlı yayında bir anda kalkıp Şimşek’in üzerine yürüdü. Yayına ara verildi ancak kavga devam etti. Bu kez Enginyurt, Latif Şimşek’in üzerine yürümekle kalmadı, koruması ile birlikte Şimşek’e saldırdı. Olayın ardından gazetecinin suç duyurusu üzerine, başsavcılık soruşturma başlattı. Cemal Enginyurt’un koruması hakkında gözaltı kararı verilirken, Enginyurt’un dosyası ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi…

Dün akşam TV100’de yayınlanan ‘Gündeme Dair’ programı, canlı yayında olaylı anlara sahne oldu.

Gazeteci Barış Yarkadaş, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Kobane eylemleri davasındaki “Eğer yaptıklarımız suç ise suç ortağımız AKP’dir. Erdoğan neden sanık sandalyesinde yok? Biz yargılanıyorsak; AKP’liler de yargılanmalı” sözlerini hatırlattı. Yarkadaş, çözüm sürecindeki söz ve eylemlerin yargılanamayacağına dair kanun çıkarıldığı söyledi.

Yargı bağımsızlığı ve yargıdaki sorunlarla ilgili tartışma üzerine Gazeteci Latif Şimşek, “Farz et ki Çiğdem Mater'le ilgili (Gezi Parkı eylemleri davasında) yanlış karar verildi. Kaç tane böyle yanlış karar gösterebilirsin? Gezi davasıyla ilgili konular, HDP'yle ilgili konular... Bir gün de çıkın deyin ki, Yozgat'ın Yerköy ilçesindeki Ahmet efendi, haksız yere ya da iftira atıldığı için şu cezayı aldı. Verdiğiniz örnekler üçü, beşi, onu geçmez. Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'yla ilgili yargı süreci devam ediyor. Ben de istiyorum yargı adil bir şekilde kararını versin. Türk yargısı ne karar verirse herkes saygı duyacak. Bu işin istinafı var, Yargıtay'ı var, Anayasa Mahkemesi var. Herkes saygı duyacak kardeşim. Bu ülkenin hakimini de savcısına da istihbaratını da bu kadar küçümseyemezsiniz” dedi.

Bu sözlerin ardından Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “Bırakın savunmayı. Polis de bizim devlet de bizim. Bırakın bu işleri” karşılığını verdi.

Şimşek’in de "Sen bırak bu işleri" diyerek yanıt vermesi üzerine Enginyurt, gazetecinin üzerine yürüdü. Sunucu ve diğer konuklar tansiyonu düşürmeye çalıştı ancak fayda etmedi. Yaşanan olayın ardından yayına yaklaşık 20 dakika ara verildi.

REKLAM ARASINDA OLAYA KORUMA DA DAHİL OLDU

Verilen ara sırasında kavga büyüdü. Uzaklaştırılan Cemal Enginyurt tekrar gelip Latif Şimşek’e doğru hamle yaptı. Bu sırada Enginyurt’un koruması da Şimşek’in üzerine yürüdü.

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde hem Enginyurt’un hem de korumasının Şimşek’e yumruk attığı görüldü.

“GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE DARBETTİ”

Daha sonra program yeniden başladı. Program sunucusu, “Öncelikle TV yönetimi ve bütün ekip arkadaşlarımız bu olayı şiddetle kınıyoruz. Fikirler uyuşmayabilir. İnsanlar birbirileriyle anlaşamayabilirler. Ancak şiddete doğru yönelen ve size yansımayan kısmında biz daha da kötüsünü yaşadık stüdyoda. Şiddetle kınıyoruz. Bir kadın olarak da çok çok üzüldüğümü belirtmek istiyorum. Bu arada Cemal Enginyurt’un koruması gözümüzün önünde Şimşek’i darbetti. Olayı şiddetle kınıyoruz ve bütün kamuoyundan özür diliyoruz” dedi.

ŞİKAYETÇİ OLDU

Yaşadığı saldırı sonrası Şişli Emniyet Müdürlüğüne giden Latif Şimşek, kendisini darbeden Cemal Enginyurt ve koruması hakkında şikayetçi oldu.

Şimşek, Enginyurt'un korumasının kendisine yaklaşarak defalarca darp ettiğini belirterek cezalandırılmasını talep etti.

ENGİNYURT’UN KORUMASI HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Latif Şimşek’in şikayetçi olmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada; Cemal Enginyurt’un koruması hakkında soruşturma kapsamında gözaltı kararı verildiği belirtilirken, Enginyurt hakkındaki soruşturma evrakının ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiği bildirildi.

KORUMASI GÖZALTINA ALINDI

Savcılığın verdiği talimatın ardından Cemal Enginyurt’un koruması bugün gözaltına alındı.

 

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

 

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver