Zanka

Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde fiyatların düşürülmesi için Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye talimat veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tarım kredi kooperatifleri kar amaçlı kurulmadı” dedi…

BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’ın haberine göre; AKP’nin dün gerçekleştirilen MKYK toplantısında, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi bir sunum yaptı. Kirişçi, hazırladığı sunumda tarımsal desteklemelerle ilgili yeni bir paketin hazırlanarak çiftçilerin desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Kirişçi'nin Güneydoğu'da özellikle de Urfa'daki elektrik kesintilerinin mağduriyet yarattığını ifade etmesi üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de toplantıya çağırıldı.

Erdoğan’ın, elektrik kesintilerinin nedeninin araştırılmasını isteyerek “Vatandaş mağdur olmasın, uzun süreli elektrik kesintileri olmaması için gerekli önlemleri alın” talimatı verdiği öğrenildi.

“KÂR AMAÇLI KURULMADI”

Öte yandan Tarım Kredi Kooperatifleri’ne ait marketlerde fiyatların düşürülmesi için de talimat veren Erdoğan, Kirişçi'ye “Tarım kredi kooperatifleri kâr amaçlı kurulmadı, fiyatları düşürün, vatandaş daha uygun fiyata alabilsin” dedi.

 

 

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1