Zanka

İstanbul’da beklenen yağış sabah saatlerinde daha önce de su baskınlarıyla gündeme gelen Esenyurt’ta etkisini gösterdi. İlçede bazı alt geçitler suyla doldu, rögarlar taştı ve bir servis aracı oluşan çukura düştü…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul’a sarı kod ile kuvvetli yağış uyarısında bulunmuştu.

Yapılan açıklamada, “Yapılan son değerlendirmeler ve radar verilerine göre; halen İstanbul'un batı çevrelerinde devam eden gök gürültülü sağanak yağışların, Çatalca, Silivri, Büyükçekmece ve Arnavutköy ilçelerinde bugün  öğle saatlerine kadar yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denilmişti.

İstanbul'da bazı ilçelerde sabah saatlerinde yağış etkili oldu. Esenyurt ve Beylikdüzü'nde aniden bastıran sağanak nedeniyle bazı alt geçitler suyla doldu. Yine bazı sokak ve caddelerde rögarlar taştı.

SERVİS 2 METRELİK ÇUKURA DÜŞTÜ

Yağış sürücü ve vatandaşlara zor anlar yaşattı. Esenyurt’a bağlı Yeşilkent Mahallesi'nde yağış nedeniyle oluşan 2 metrelik çukura servis aracı düştü. İçerisinde sürücü ve bir yolcunun olduğu servis aracının sol ön tekeri oluşan çukura girdi.

Yaşananları anlatan servis şoförü, “Yağmur çok şiddetli yağıyordu, zaten ön taraf patlamıştı ben de sağa dönmek istedim. O sırada arabanın ağırlığı ile yol çöktü. Bir yolcum vardı. Ben de diğer kapıdan indim. Baya şiddetli yağdı” dedi. 

Mahalle sakini İbrahim Çabalak da "Yağmur çok şiddetliydi. 3-4 kez aynı yerde çukur oluştu. Rögar patlıyor sürekli. Yaralanan olmadı maddi hasar meydana geldi. Sokak da baya kötü." diye konuştu.

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver