Zanka

Suriye’den atılan 4 havan mermisi Akçakale’ye düştü, 17 kişi yaralandı. Ceylanpınar’a düzenlenen terör saldırılarında ise 6 kişi yaralandı. Polisler vatandaşları evlerine gitmeleri konusunda uyarıyor…

Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri Barış Pınarı Harekatı kapsamında Suriye'ye girdi. Terör örgütü YPG/PKK da karşılık vermek adına havan toplarıyla atışlar düzenliyor. Sivil yerleşim alanlarını hedef alan terör örgütü, sabah saatlerinden bu yana köylere ve mahallelere çok sayıda bomba attı.

Suriye'den atılan 4 havan mermisi daha Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine düştü. Düşen havan mermilerinin 2’si Milli Eğitim ve Kaymakamlık binalarına isabet etti. İlçe merkezine düşen havan mermileri nedeniyle 17 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Polis ekipleri vatandaşları sınırdan uzaklaşmaları ve evlerine gitmeleri konusunda uyardı. Belediye hoparlörlerinden vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda sürekli uyarılar yapılıyor. İlçede okullar Pazartesi gününe kadar tatil edilmişti.

Öte yandan Ceylanpınar Kaymakamı Mehmet Keklik, ilçenin karşısında yer alan Rasulayn bölgesindeki YPG/PKK'lı teröristler tarafından ilçeye yönelik saldırıların yapıldığını söyledi. Saldırılar sırasında bazı vatandaşların yaralandığını ifade eden Keklik, "Ceylanpınar'daki terör saldırılarında 6 kişi yaralandı. Hastanedeki tedavileri süren kardeşlerimizin sağlığına kavuşması için dua ediyoruz." diye konuştu.

Keklik, saldırılarda bazı sivillerin hayatını kaybettiği yönündeki iddialara ilişkin de "Gün içerisinde ilçe merkezine yönelik terör saldırılarında çok şükür hayatını kaybeden vatandaşımız olmadı." ifadelerini kullandı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1