Zanka

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine terör koridorunu temizlemek maksadıyla başlattığı harekatla ilgili, Rusya Devlet Başkanı Putin sessizliğini bozdu…

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'nin başlattığı Barış Pınarı Harekatı ile ilgili olarak, "Türkiye'nin harekatı nedeniyle Suriye'nin kuzeyindeki tutuklu DEAŞ'lılar kaçabilir" dedi. Rus lider, Türk ordusunun bu durumu hemen kontrol altına alabileceğinden emin olmadığını da sözlerine ekledi.

Sputnik’in aktardığı habere göre; Putin, IŞİD’li teröristlerin tutuldukları hapishanelerden ve kamplardan kaçması ihtimaliyle ilgili olarak ise “Bu yeni tehdidi bastırmak için istihbarat servislerimizin kaynaklarını seferber etmemiz gerekiyor” açıklaması yaptı ve şöyle devam etti:

“IŞİD’ciler (kaçarlarsa) nasıl ve nereye yönelecekler, Türkiye topraklarından mı yoksa Suriye’de kimsenin denetiminde olmayan yerlerden mi geçecekler ya da Irak yahut başka ülkelerin topraklarından mı geçip yollarına ilerleyecekler? Bunların hepsini anlamamız, bilmemiz ve istihbarat servislerimizin kaynaklarını ortaya koymamız gerekiyor.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1