Zanka

Barış Pınarı Harekatı kapsamında TSK'nın kontrolündeki Suriye Milli Ordusu, Resulayn şehir merkezini kontrol altına aldı…

Fırat'ın doğusundaki terörist unsurlara yönelik 9 Ekim tarihinde başlatılan Barış Pınarı Harekatı, dördüncü gününde devam ediyor. Harekatta şimdiye kadar öldürülen terörist sayısı 400’ü aştı, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 415 oldu.

Türkiye'nin güneyinde yer alan ve YPG/PKK'nın kontrolü altında olan ve 120 kilometrelik hat üzerindeki en kritik noktalardan birisi olan Resulayn kenti, havadan ve karadan günlerce vuruldu. Mühimmat depolarına günlerdir yapılan bombalamanın ardından, TSK'nın kontrolündeki Suriye Milli Ordusu (SMO), öncü birlik olarak kente giriş yaptı ve kenti kontrol altına aldı.

Milli Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada, "Barış Pınarı Harekâtı kapsamında devam eden başarılı operasyonlar neticesinde Fırat'ın doğusundaki Resulayn meskun mahali kontrol altına alındı." ifadelerine yer verdi.

SMO ÜYELERİ M4 KARAYOLUNDA

Öte yandan, Suriye Milli Ordusu askerleri de Münbiç'ten Kamışlı'ya uzanan stratejik M4 kara yoluna ulaştı.

TEL ABYAD’DAKİ DURUM

Akçakale’nin karşısındaki Tel Abyad ve çevresinde bulunan terör mevzilerine yönelik sabah saatlerinden itibaren obüs atışları arttı. Sınır bölgesinde askeri araç yoğunluğu yaşandığı gözlendi.

Terör örgütü YPG/PKK üyelerinin TSK'ye ait SİHA'ların görüntü almasını ve uçakların hedeflerini vurmasını engellemek için lastik ve mazot yakması nedeniyle gökyüzünde oluşan duman yoğunluğu da devam ediyor.

Resulayn'dan gelen ilk fotoğraf karesi:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver