Zanka

En geç 17 Ekim'e kadar TBMM Başkanlığı'na gönderilecek olan Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan 2020 bütçesinde önemli yenilikler bulunuyor.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ikinci bütçesi reform niteliğinde. Milliyet gazetesinden Mithat Yurdakul'un haberine göre yeni bütçeleme sistemiyle, bu yıl idare performans programları, önümüzdeki sene ise tüm bütçe, Program Bütçe'ye uygun olarak hazırlanarak uygulanacak. Program Bütçe'nin en önemli özelliği ise, kamu hizmetlerinin aksayan yönlerinin ortaya konulması ve vatandaşların ödediği verginin ne nerede ve nasıl kullanıldığını denetleyebilmesi olacak.

En geç 17 Ekim'e kadar TBMM Başkanlığı'na gönderilecek bütçe tasarısı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüldükten sonra TBMM Genel Kurulu'na gönderilecek ve milletvekilleri tarafından oylanacak.  Yeni bütçe Ocak 2020'de yürürlüğe girecek.

Program esaslı bütçeye geçişi başlatacak 2020 bütçesindeki sistemle kamu hizmetlerinin aksayan yönlerinin ortaya konulmasının yanı sıra vatandaşların ödediği verginin ne için, nerede ve nasıl kullanıldığını denetleyebilmesi öngörülüyor.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver