Zanka

Devlet okullarında tüm yasaklamalara ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın çalışmalarına rağmen paralı eğitim sistemi devam ediyor. Yer Ümraniye… İşte yine benzer bir haber daha geldi, senaryo aynı ancak tek farkla, o da okul idaresinin skandal savunması…

Cumhuriyet'ten Kübra Köklü'nün haberine göre; Ümraniye’deki Nihat Sami Banarlı Ortaokulu’nda veliler, 3 bin liraya özel İngilizce ağırlıklı paralı sınıfların olduğunu kaydetti.

Devlet okulunda paralı sınıf açılmasına tepki gösteren bir veli, “Veliler bir kereye mahsus 3 bin TL veriyor. Bir dahaki yılda ise bu özel sınıftaki çocuklardan 900 lira kitap parası alıyorlar. Özel sınıfa okulun en iyi hocaları giriyor. Devlet okulunda paralı özel bir sınıfın olması kabul edilemez. Çocuklarımız sorunlar yaşamaya başladı. Çünkü özel sınıfta okuyan öğrencilere hocalar daha iyi davranıyor. Çocuklar arasında ‘ezik sınıftasınız’ diye kavgalar çıkıyor. Kısacası Nihat Sami Banarlı Ortaokulu’nda parayı veren düdüğü çalıyor” diye konuştu.

OKUL YÖNETİMİNDEN SKANDAL AÇIKLAMA

Bir okul yöneticisi ise uygulamayı, “Veliler, bizi 3 bin lira aldığımız için mi şikâyet etti? Ne var ki bunda? Her okul özel sınıf açıp para alıyor. Hatta bir okul öğrenci başına 15 bin lira alıyor’’ ifadeleriyle savundu.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
2