Zanka

ABD Başkanı Trump'ın küstah mektubunun gölgesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile görüştü. Görüşmenin ardından kameraların karşısına geçen Pence, ateşkes kararı alındığını açıkladı…

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından Amerikan büyükelçilik rezidansına geçen ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, burada kameralar karşısına geçti.

Pence’in konuşmasından satır başları;

“Bugün gururla size şuna açıklamak istiyorum. Bugün Türkiye ile ABD, Suriye’de ateşkese karar verdi.

Türk tarafı Barış Pınarı Harekâtı’nı 120 saat içinde durduracak. 120 saat içinde YPG güvenli bölgeden çekilecek. ABD, YPG'nin güvenli bölge dışına çıkarılmasını sağlayacak. YPG bize bölgeden çıkacakları güvencesini verdiler. Daha sonra Türkiye operasyonu tamamen sona erdirecektir. 

Suriye'deki Kürtlerle güçlü bir ilişkimiz var. Güvenli bölgenin öneminin farkındayız. Suriye ve Kürt nüfusuyla Türk nüfusu arasındaki güvenli bölgenin öneminin farkındayız.

Türkiye ve ABD, İŞİD’lilerin tutulduğu hapishaneler konusunda koordineli hareket edecek.

Trump ile biraz önce konuştum. Erdoğan'ın ateşkese ve barışçı bir çözüme razı olmasından dolayı Başkan'ın çok mutlu olduğunu duydum.

Beş saatlik bir görüşme gerçekleştirdik ve bu görüşme sayesinde hayatlar kurtarıldı.

Türkiye ve ABD'nin DEAŞ'ın Suriye'nin kuzeydoğusunda tamamen yok edilmesi konusunda fikir birliğine vardı.”

Başkan Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la telefonda görüşmüştü. Görüşmeler başladığından beri müzakereler süresince anlaşma noktasına ulaştık. Hem Türkiye'nin çıkarına, hem de Trump'ın amaçlarına uyabilecek bir anlaşmaya imza attığımızı düşünüyorum.

Yeni yaptırım yok, var olan yaptırımlar geri çekilecek.

Ayrıntılar geliyor…



Bu içeriğe emoji ile tepki ver