Zanka

31 Mart seçimlerinden sonra el değiştiren belediyelerde tasarruf çalışmaları tam gaz sürüyor. Önceki yönetimlerde yapılan lüks harcamalara dur diyen belediyeler, alınan araçları satmaya çalışıyor… Mansur Yavaş satış listesine 3 lüks cip koyarken, Vahap Seçer ise milyonluk bir helikopteri satmaya karar verdi… Bu araçların ikisi de eski başkanların kullandığı araçlardı…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş göreve geldikten sonra, kayıtlarda 4 adet arazi tipi lüks cip araca rastlamıştı. Bu araçlardan 3'ünün eski Başkan Melih Gökçek'e tahsisli olduğu, diğerinin de Belediye garajında bekletildiği ortaya çıkmıştı.

Gökçek Ekim 2017’de görevinden istifa etmesine rağmen, belediyeye ait 3 adet lüks cipi yaklaşık 2 yıl süreyle kullanmaya devam etmişti. Yavaş, Gökçek'ten bu araçları geri istemiş, Gökçek de 2'sini iade etmiş ancak zırhlı olanı geri vermemişti. Mansur Yavaş da, Gökçek'ten aldığı araçları, dar gelirli çiftlere düğün arabası olarak kullandırmaya başlamıştı.

Gökçek tarafından belediye bütçesinden satın alınan ve Gökçek'in hizmetinde kullanılan arazi tipi 4 adet lüks cipten üçü için şimdi satışa çıkarıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesinin bu konudaki duyurusunda, “3 adet arazi tipi aracın satışı 31.10.2019 tarihinde yapılacaktır” denildi.

HAVA TAKSİYE TALEP GELMEYİNCE, HELİKOPTER SATIŞA ÇIKTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, dönemin başkanı İYİ Partili Burhanettin Kocamaz'ın talimatıyla 2018 yılında bakım ve pist masrafları dahil 16 milyon 472 bin liraya çift motorlu helikopter aldı.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde belediye başkanlığı koltuğu devir alan CHP'li Vahap Seçer, tasarruf tedbirleri kapsamında helikopterin kiraya verilmesine karar verdi. Temmuz 2019'da Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait helikopterin, artık Hava Taksi hizmeti de vereceği duyuruldu.

Saatlik kiralama ücreti 9 bin lira olan hava taksiye beklenen ilginin gelmemesi üzerine, belediye helikopteri satmaya karar verdi. Muhammen bedeli 17 milyon 515 bin 783 lira + KDV olarak belirlenen helikopter için 6 Kasım 2019'da Mersin Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Toplantı Salonu'nda ihale düzenlenecek. Helikopter ihale gününden 10 iş günü önce mesai saatleri içerisinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Heliportu'nda görülebilecek.

Eski Başkan Burhanettin Kocamaz: 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver