Zanka

AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin herhangi bir gerekçe göstermeden işten çıkarttığı 150 işçiden bir kısmı, bugün seslerini duyurabilmek için soluğu belediyenin önünde aldı. İşten çıkarılanlar arasında dindar biri olduğunu söyleyen Mustafa Kasap, başkanın kendilerini içki içmekle suçladığını anlatarak sitem etti…

İstanbul'da AKP'li Üsküdar Belediyesi'nde işten çıkarılan işçiler belediye binası önünde basın açıklaması yaptı.

Eyleme CHP'li Ataşehir Belediyesi'nden çıkartılan Melike Şahin de destek verdi. Şahin işin ve emeğin dili, dini, ırkı, mezhebi olmadığını ifade ederek, “İşlerimizi geri istiyoruz” dedi.

 “İÇKİ İÇTİĞİMİZİ SÖYLÜYORLAR”

1 yıl güvenlik görevlisi olarak çalıştığını daha sonra ise temizlik işçisi olarak görevlendirildiğini dile getiren Mustafa Kasap, “11 Temmuz'da belediyeye çağırıp iş akdinin feshedildiğini söylediler. Sebebini sorduğumuzda da kimse bize cevap vermiyor. Biz namussuz, şerefsiz değiliz. Biz alın teriyle ekmeğimizi kazanıyoruz. Başkan yardımcısıyla görüşmek için kapısında bekledik. Çıkıp ‘Sizin hiç şansınız yok' dedi. Nerede adalet, nerede hukuk? Başkan bizi içki içmekle suçluyor. Sarhoş geliyormuşuz işe. Böyle bir şey olabilir mi? Bizi haksız, hukuk yere işten attılar. Biz AK Partiliyiz. Biz kefenimizi giydik, tankların altına gittik. Sayın Cumhurbaşkanımız ‘One minute' dedi. Havaalanına yürüyerek karşılamaya gittik. Yazık, günahtır haksız hukuksuz yere bizi işten attılar. Emeğimizi, işimizi geri istiyoruz. Bakanlara sesleniyorum. Hani ‘dava' diyorlar ya hani dava arkadaşlarımız? Hani il başkanı, ilçe başkanı neredeler? Çekiniyorlar, korkuyorlar. Zaten verdikleri de bir asgari ücret.” diye konuştu.

“EŞİMİN PSİKOLOJİSİ BOZULDU”

Üsküdar Belediyesi'nde çalışırken eşinin işten çıkarıldığını söyleyen Gülhan Ayvacı ise “Biz çok yalnız bırakıldık. Sebebini öğrenmek istiyoruz. Eşimin psikolojisi bozuldu. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Kim bize destek olacak? Kim yardım edecek? Biz yalnız kaldık.” ifadelerini kullandı.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver