Zanka

Beyaz Gölge


Beyaz Gölge

Ankaragücü’nde gündemi bir süredir meşgul eden Başkanlık yarışı, yarın yapılacak seçim öncesi yaşanan gelişmelerden sonra sonuçlandı diyebiliriz. Muhtemeldir ki yarın seçim sonrası yapılacak Başkanlık konuşmasına mevcut Başkan Mehmet Yiğiner’e ve Yönetim Kuruluna bugüne kadar Ankaragücü için yaptıkları hizmetler için teşekkür edilecek ve Ankaragücü’n de bir dönem sona erecek.

 

Başkan Mehmet Yiğiner’in seçim kararı alarak başlattığı sürecin bugün nasıl sonuçlandığını özetlemeye çalışalım. Mehmet Yiğiner seçim kararı aldığında aklında görevi bırakmak gibi bir niyeti yoktu. Sağlam kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre de Belediye Başkanı Mansur Yavaş’la anlaşıp ortak bir Yönetim çıkarma planları vardı. Mehmet Yiğiner’in oluşturulacak Yönetimde sadece Başkanlık görevini yerine getirecek, mali ve diğer konularda idare tamamen Mansur Yavaş’ın ekibinde olacaktı. Tribünlerin tepkisi, istenilen bazı gelirlerin sağlanamaması ve siyasi baskılar sonucu oluşan ortam Yiğiner’e geri adım attırdı.

Mehmet Yiğiner’in görevi bırakırken tek şartının Murat Ağcabağ’a ve ekibinin kesinlikle yeni Yönetim Kurulunda yer almamaları olduğu söyleniyor. Murat Ağcabağ’ın ekibinin delege olmaması ya da kendi dile getirdikleri dille delege yapılmamaları sonucu ortak kanı Mehmet Yiğiner’in kongreye tek aday olarak gireceği ve Başkan seçileceğiydi. Ne olduysa ne değiştiyse son birkaç gün içinde yaşandı. Önce eski Yönetici Osman Gazi Kandaş ismi gündeme geldi. Yiğiner ile baş başa görüştüğü, Yiğiner’in de bu isme sıcak baktığı ve görevi bırakacağı konuşuldu. Osman Gazi Kandaş, inşaatçı ağırlıklı güçlü bir Yönetim Kurulu hazırlayarak adaylığını açıklaması beklenirken bir anda ibre başka bir isme döndü.

Camiaya çok uzak olmayan ve bugüne kadar hep beraber hareket eden Fatih Mert ve Tamer Açar isimleri bir anda gündeme geldi. İki isimde 1910 Ankaragüçlüler Derneğin de Yöneticilik yapmış, buradaki görevlerinden sonrada Ankaragücü Yönetimde yer alan iki isim. Peki, ne oldu da bu iki isim böyle ağır sorumluluk gerektirecek bir görevi kabul ettiler. Tabanda iki isme çok fazla bu konuda talep iletildiği biliniyor. Ayrıca iki isimde hem MHP hem de Ak Parti kanadında iyi ilişkileri bulunan isimler. Ak Partide önemli görevler almış Faruk Koca ve Mücahit Arslan isimlerinin de Fatih Mert’e Başkan olması konusunda tam destek verdiği kulislerde konuşuluyor. Faruk Koca ile Mehmet Yiğiner arasında yapılan görüşmede Mehmet Yiğiner’in Fatih Mert’e Başkanlığı bırakmak konusunda kararlı olduğu bildirdiği, mevcut Yönetimden bazı isimlerinde istemeleri durumunda Fatih Mert yönetiminde yer alacağı söyleniyor.

Bir süredir Murat Ağcabağ dışında bir isme kulübü bırakmak isteyen Mehmet Yiğiner, Fatih Mert’in göreve talip olması ile birlikte amacına ulaşmış bulunuyor. Murat Ağcabağ’ın herhangi bir hamlesi gelir mi sorusuna gelirsek bu pek mümkün gözükmüyor. Fatih Mert ve Tamer Açar’la birlikte 1910 Ankaragüçlüler Derneğinde beraber görev almış ve yine aynı Yönetim Kurulunda kulüpte yönetici olarak görev alan ve Murat Ağcabağ ile beraber hareket eden Abdullah Karaata’nın ,Fatih Mert’e ve Tamer Açar’a başarılar dileyen twiti böyle bir girişimin gerçekleşmeyeceğinin destekleyici belgesi gibi. Kısacası yarın yapılacak kongrede Yiğiner’in delegeleri ile vereceği destekle Fatih Mert’in Başkan seçileceği ve seçim sonrası yapacağı konuşmada yukarıda belirttiğim gibi 2. Ligden alarak takımı Süper Lige taşıyan Mehmet Yiğiner’e ve arkadaşlarına teşekkür edileceği bilgisi mevcut.

Peki, Fatih Mert ismi Ankaragücü’nü bu sıkıntılı dönemden kurtarabilir mi? Fatih Mert göreve 1-0 önde başlıyor diyebiliriz. Tribünden gelmesi, taraftar derneğinde görev alması, Kulüpte daha önce Yöneticilik yapması hep artı puan. Bir kere kafalarda Başkan hangi takımlı sorusu olmayacak. Sol kapalı dönemine uzanan bir tribün geçmişi var Mert’in. Beraber hareket ettiği Faruk Koca’nın güçlü bir iş adamı olması kulübün sponsorluk sorunlarını çözeceğini işaret ediyor. Ankaragücü’nü güzel günler bekliyor diyebiliriz. Ancak Fatih Mert’in bir konuda dikkatli olması gerekiyor. Artık tribünden gelen bir isim değil, ya da tribün gruplarının bir abisi kardeşi olmayacak. Bu sebeple Ankaragücü Kulübü Başkanı olarak belli bir mesafeyi koruması gerekiyor.  Eğer bunu başarabilirse işleri daha da kolaylaşacak.

Zor bir görevi inşallah uzun yıllardır tanıdığım Fatih Mert ve Tamer Açar’ın yerine getirerek Ankaragücü bayrağını en üstlerine taşımasını diliyorum. Gönül isterdi ki çok adaylı bir seçim olsun. Maalesef Ankaragücü’n de işler böyle yürümüyor. Yarına kadar çok kısa gibi görünse de uzun bir süre var. Kulisler, görüşmeler devam edecektir illaki ama sonucu belirleyen delegelerin oylarının renginin belli olması seçim yapmadan seçileni belirliyor. Başkan seçildikten sonra taraftara delegelik yolunun açılması dileğiyle Zanka Medya adına başarılar diliyoruz yeni Başkan ve Yönetim Kuruluna.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
16