Zanka

Türkiye’ye iade edilen Hakan Atilla, Borsa İstanbul’un genel müdürü olmuştu. Bu atamanın ardından BİST’in yüzde 10 hissesine sahip EBRD, hisselerini satmaya karar verdiğini duyurmuştu… Söz konusu hisselere Türkiye Varlık Fonu sahip olmak istiyor…

ABD’nin İran yaptırımlarını ihlal etmekten ABD’de tutuklu bulunduğu sürenin sonunda Temmuz’da tahliye edilen Halkbank Eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü’ne seçilmesine, Borsa İstanbul’un ikinci büyük hissedarı Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) itiraz etmişti.

EBRD iletişim direktörü Jonathan Charles, karar alınırken bankaya danışılmadığını ve Atilla’nın ataması üzerine EBRD’nin “yatırımından çıkış hakkında sahip” olduğunu ifade etmişti.

Reuters'ın dün geçtiği haberde ise bir kaynağın açıkladığı, “EBRD Hakan Atilla’nın atanmasının ardından BIST’teki %10 hissesinin tamamını en kısa sürede satmaya karar verdiğini bildirdi” ifadeleri yer almıştı.

VARLIK FONU ALMAK İSTİYOR

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Genel Müdürü Zafer Sönmez, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) Borsa İstanbul'da sahip olduğu %10 hissesinin tamamını almak istediklerini söyledi ve “Hisseleri alarak Borsa İstanbul’daki payımızı yüzde 90’ın üzerine çıkarmayı ve kurumdaki temsil gücümüzü artırmayı hedefliyoruz” dedi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver