Zanka

Kurbanlarına kara büyü yaptığı söylenen ölüm tarikatı Avrupa genelinde büyük endişe yaratıyor. İşte paniğe neden olan kan donduran oyunun detayları….

Voodoo bebeklerle şantaj yaptığı bildirilen ölüm tarikatı Black Axe, son olarak Kuzey Avrupa ülkelerinden İsveç'te de faaliyette olduğuna dair raporlar hazırlandı. İsveç polisi ölüm tarikatının ülkenin Uppsala kentinde yapılanmaya gittiği sinyallerini aldığını bildirdi.

1980 yılında Nijerya'da gerçekleştirilen askeri darbenin ardından ortaya çıkan Black Axe tarikatının Avrupa Birliği genelinde 2015 yılından bu yana sürekli olarak güç kazandığı rapor ediliyor. Tarikatın özellikle İtalya ve İspanya gibi Afrika'dan gelen mültecilere giriş kapısı olan ülkelerde yer bulduğu söyleniyor.

Uzmanlar suçun bir sorun haline geldiğini söylediği İsveç'te ülkenin Gothenburg ve Stockholm gibi kentlerinin yanı sıra Uppsala gibi kentlerin de çeteler için savaş meydanına dönüştüğünü düşünüyor. Çeteler üyelerini yoksulluğun yaygın olduğu Batı Afrika ülkelerinden iş vaadiyle kandırarak getiriyor.

İsveç'e iş ümidiyle gelen kişilere ülkeye ayak basar basmaz voodoo bebeği büyüsü yapıldığı söyleniyor. Voodoo bebeği büyüsü yapıldığı söylenen kurbanlar, ruhlarını teslim etmesi gerektiğine aksi taktirde başlarına büyük felaketlerin geleceğine inandırılıyor.

BÜYÜYLE KANDIRIP CİNAYET İŞLETİYORLAR

Tarikatın kurbanlarına cinayet işlemeleri ve saldırı yapmaları için telkinde bulunduğu bilgisi verildi. Voodoo bebeği ile insanları kandıran ölüm tarikatı, kurbanlarına işlerini yarım bırakmaları durumunda onları kötü bir son beklediğine ikna ediyor. Voodoo bebeği ile kara büyü yapıldığına inanan kadın kurbanlara ise uyuşturucu kuryeliği ve seks işçiliği yaptırılıyor.

Ekim ayının ilk günlerinde ülkede 15 kişi mafya bağlantısı sebebiyle gözaltına alındı. 15 kişi için hazırlanan 179 sayfalık iddianamede örgüt üyelerinin 11.51 milyon dolar değerinde uyuşturucu sattığı detayına yer verildi.

Geçtiğimiz eylül ayında Stockholm Arlanda Havalimanın'da 70 kapsül uyuşturucu ile yakalanan Nijerya asıllı kişinin de Black Axe üyesi olduğu ortaya çıkmıştı.

2005 yılında kurulduğu tahmin edilen Black Axe'ın İsveç dışında Avrupa'nın başka noktalarında ve Kanada'da kara para aklama ve yolsuzluk gibi büyük çaplı suç faaliyetlerinde yer aldığı tahmin ediliyor.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver