Zanka

Önceki günlerde yaptığı “KHK bir faciadır” açıklamasıyla gündemde bomba etkisi yaratan Bülent Arınç, yine olay yaratacak açıklamalarda bulundu… Arınç'ın gündeminde bu kez Kozmik Oda ve 2014 yılından sonra AK Parti’den uzaklaşma nedenleri vardı…

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, katıldığı bir programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çok sınırlı sayıda personelin girmek için yetkili olduğu, kapısı yüz ve parmak izi tanıyan ve 17 haneli şifrelerle açılabilen Kozmik odalara 2009 yılında girilmiş ve günlerce aramalar yapılmıştı. "Kozmik Oda'yı siz mi açtırdınız?'' sorusuna, "Hayır, bu külliyen yalandır ve katmerli bir iftiradır'' yanıtını veren Arınç, Kozmik Oda'yı kendisinin değil İlker Başbuğ'un açtırdığını söyledi. Arınç konuşmasını şöyle sürdürdü:

"O dönemde bana suikast yapılacağı falan söylendi. Bana suikast yapacaklar gibi bir laf ağzımdan hiçbir zaman çıkmadı. Ben o dönemde sadece bir şey söyledim. Bu bir suikast değil olsa olsa bir gözetlemedir dedim. İlker Başbuğ ve komutanlardan bekledim ki efendim geçmiş olsun bizden hiç kimse böyle bir şey yapmaz. Biz size karşı bir saygısızlık yapmayız. Bu komplodur, bu kurmaca bir harekettir demelerini bekledim. Ben ona rağmen onları suçlamadım. O olaydan sonra benim dışımda bir tartışma yaşanmış. Sayın Başbuğ önce olmaz demiş. Sonra Başbakanımızla konuşmuş. O da açarsanız iyi olur, bu kadar kuşku ortadan kalkar deyince Başbuğ arama talimatı vermiş. Biz bunları uzaktan takip ettik.”

Bülent Arınç’ın açıklamalarından diğer satır başları şöyle:

"BİZİ CUMHURBAŞKANIMIZLA KARŞI KARŞIYA GETİRDİLER"

“Bir kısım troller bizi Sayın Cumhurbaşkanımızla karşı karşıya getirdiler. 78'lerden beri ola dava arkadaşlığı kader birliği, 2014'lerden sonra birileri üzerine vazife edindi ve sadece beni değil Abdullah Gül'ü, Ahmet Davutoğlu'nu yerine göre bir başkasını… Bunlardan soyutlayalım, Tayyip Bey'in çevresini başkalarıyla dolduralım diye bir çaba içine girdiler.”

"BANA BAŞKA MECRA BIRAKMADILAR"

“Bu tarihte karşılıklı atışmalarımız oldu. Onun bana filanı söylediğini söylediler, ben de duramadım cevabını verdim. O cevapları verdiğimiz zaman aradı ki soğukluk büyüdü. Ne olursa olsun kendimi savunmak açısından Twitter'ı kullanmaya başladım. Çünkü bana başka mecra bırakmadılar.”

"ÖZEL TELEVİZYONLAR BENİMLE PROGRAM YAPMADI"

“Ben TRT'den sorumluyum son dönemde benimle program yapmamaya başladılar. Bir husumet doğdu. Benim emrimdeki insanlar... Hele ki aktif siyaseti bıraktıktan sonra bütün özel televizyonlar benimle program yapmadılar. Çünkü şuan medyaya hakim bir grup var. O gruba göre biz sakıncalı olanlar sınıfındayız. Bizi çağıramazlar.”

"MÜSBET KONUŞULMASINI TELKİN ETTİLER"

“Biz çağırdıklarında ise hakkımızda müsbet konuşulmamasını telkin ederler. Sayın Gül için, daha sonra benim için olumlu konuşmayacaksınız dediler. Bunlar da bizim mahallenin çocukları. Bunların bir kısmı edepsizlikte birinci. Üniversitelerde konferanslar verdim, rektörlere telefonlar açıldı. Bunlara imkan vermeyeceksiniz diye."

ARINÇ’TAN DAVUTOĞLU VE BABACAN’A ÇAĞRI

Öte yandan Bülent Arınç, AK Parti'den istifa ederek yeni parti kurma çalışmalarına başlayan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a çağrı yaptı.

"İyi işlerde de zor işlerde de birbirimizin acısını paylaştık, başarısını paylaştık. Şimdi bu insanların şu veya bu sebeple AK Parti'den ayrılmak istemelerine razı değilim. Acılarını kalplerine gömsünler, başka bir parti kurmasınlar. Başka bir partiden, karşıdan hücum etmesinler. Bize yan yana durmak yakışır, geçmişte olduğu gibi" diyen Arınç, şöyle devam etti:

"Ama onlar da şunu bekliyorlar şüphesiz, 'İyi de bizi bu noktaya düşürmeyin. Bize hakaret ettirmeyin. Bize birtakım edepsizlerin ağzından kötü kötü şeyler söyletmeyin. Bizim elimiz de kalem tutuyor, kafamız da iş yapıyor. Bize mevki makam değil ama belli görevler verin. Bizim aidiyet duygumuzu güçlendirin. Bizi ihraç etmeye kalkmayın.' Bütün bunları istediklerinden eminim. Onlara ben kötü insanlar diyemem, onlar hakkında kötü konuşamam. Kul hakkı var her şeyden önce, kardeşlik hukuku var."



Bu içeriğe emoji ile tepki ver