Zanka

Bakan Soylu, İBB Başkanı İmamoğlu’nun Fransa’da yaptığı konuşmasını isim vermeden eleştirdi. Soylu’nun eleştirisinde “ahmak” diye seslenmesi ise dikkat çekti.

Önceki hafta Fransa’da gerçekleştirilen Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi (AYBYK) genel kurulu Türkiye oturumuna konuşmacı olarak katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul seçimlerinin ‘örnek olması gerektiğini’ söylemiş ve kayyumları eleştirmişti. İmamoğlu, “Seçimle gelenin, seçimle gitmediği yerde ne demokrasi olur ne de hukukun üstünlüğü kalır” yorumunda bulunmuştu.

Ankara’da bir otelde gerçekleştirilen Polis Merkezleri Eğitici Yetiştirme Kursu 2. grup açılış programında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İmamoğlu’nu isim vermeden şu sözlerle topa tuttu:

“Terörist olmaktan ceza alanları bu ülkenin selameti ve o beldenin selameti için görevden aldığımızda, Avrupa'ya giderek Türkiye'yi şikâyet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek. Yazıklar olsun, bu milletin sana okuttuğu okula yazıklar olsun. Bu milletin sana verdiği emeğe yazıklar olsun. Birileri eline silah alıp 9 aylık çocuklarımızı, bebeklerimizi şehit edecek, orada Kürt kardeşlerimizin, Arap kardeşlerimizin, Türk kardeşlerimizin sabah dükkânını açmasını engelleyecek, çocukların okula gitmesini engelleyecek, bunun belediye başkanlığını yapacak, sen de Avrupa Birliği'ne Türkiye'yi şikâyet edeceksin, yazıklar olsun.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver