Zanka

31 Mart seçimleriyle Ardahan’a Belediye Başkanı seçilen Faruk Demir, tasarruf kapsamında belediyede kiralık araç dönemine son verdi. Hal böyle olunca araçlara ödenen milyonlarca lira kasada kaldı. Kasadaki o para ise işçilere yüzde 40 zam olarak döndü…

Ardahan Belediyesi’nde önceli hafta kiralık araç dönemine son verilmişti. 10 yıldır kullanılan araçların tümü iade edildi, diğer CHP'li belediyelerin hibe ettiği araçlar kullanılmaya başlandı. Böylelikle bugüne kadar 26 kiralık araca ödenen 8 milyon 600 bin lira kasada kaldı.

Ardahan’ın CHP’li Belediye Başkanı Faruk Demir, Hak İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet İş Sendikası üyesi kadrolu belediye işçileriyle toplu iş sözleşmesi imzaladı. Sendikaya kayıtlı 68 üyeyi kapsayan iki yıl geçerli toplu iş sözleşmesi kapsamında işçilerin ücretlerine yüzde 40 oranında zam yapıldı.

İmzaların ardından konuşan Başkan Demir “Sizlerin emekleriyle Ardahanlılara verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. El ele vererek çok çalışacağız ve Ardahan'ı geleceğe taşıyacağız. Ardahan'ın her sokağında, her mahallesinde alın terimiz olacak” dedi.

“Belediyemiz Türkiye genelinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden sonra işçilere en yüksek zam veren belediye oldu” diyen Demir, sıradaki hedefini de şöyle anlattı:

“Araç kiralarına israf edilen paraları personele verdik. Helali, hoş olsun. Başkanlık koltuğuna oturduğum gün belediyedeki israf ve hortumları kesmeye kararlıydım ve bunu başardık. Şimdiki amacım da halkımızdan alınan çevre temizlik ve emlak vergilerinde indirim yapmak. Onu da başaracağımıza inanıyorum.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver