Zanka

Mükemmel  olan  şeyler,  değişmez  niteliğe sahiptir. İnsan değişmekte olan bir canlı olduğu için mükemmelliğine sadık kalmıyor maalesef..

İnsanlar rotadan öyle çıktı ki; sanırım artık Tanrı, onları kendi haline bıraktı. Sizce biraz öfkeden yazılmış cümleler belki. Ama aslında çok üzgünüm. 

Aksaray'da otizmli çocuklara yapılan talihsiz olayın etkisi nasıl da yankılandı. Birçoğumuz üzüldük kahrolduk belki. İyi de bu ve benzeri olayları bizler, otizmli çocuklara sahip aileler her gün yaşıyoruz ki ! 

Yıllardır kendi maddi imkânlarımızı kullanarak (zorlayarak) eğitim aldırıyoruz biz. Devlete okul kaydının çıkmasının iki yılı oldu. Kayıt ettik belki biraz maddi açıdan da rahatlarız dedik. (Öyle pahalı eğitimler ki, dudak uçuklatan) Aman göndermeye yeltendik de kıyıdan döndük, baş ağrılarımız - karın ağrılarımız çoğaldı. Keyfine göre at koşturuyor hocalar vallahi açık ve net söyleyeyim. Devlet okullarındaki sistemden bir cacık olmaz ben size söyleyeyim. 

Okulda öncelikle işin ehli branş öğretmenleri yok. Çocuklara nasıl davranması gerektiğini bilmeyen aşçılık vb başka bölümlerden mezun 80 saatlik sertifika eğitimini almış sözde eğitimciler türemiş durumda. Çocuklara kötü davranmasın diye aileler ne derlerse yapıyorlar da yine yaranamıyorlar. 

En önemlisi kontrol mekanizması yok. Yetersiz diyelim hadi yumuşatalım. Sonuç olarak bu çocuklara nasıl davranılıyor, duyan bilen yok. Sınıflarda kamera sisteminin olması şart olacak bir defa. Bu çocuklar,  birilerinin onlara psikolojik ya da fizyolojik olarak uyguladığı şiddeti dile getiremeyen çocuklar. 

Yok efendim neymiş; öğretmenin mahremiyet alanıymış. Sanki yatak odasına kamera talep ediyorsun. Neyin özeli be kardeşim. Daha bunu bırakın kapıda bakıcının durmasını bile istemiyorlar. Etten püften bahaneler baloncuk şeklinde çıkıyor, elle tutulur şeyler olsa can kulağıyla dinleyeceğiz de.... 

Şimdi geçen gün bir arkadaşla konuştuk ondan bahsedeyim; " çocuklardan birinin velisi çocuğunun davranışlardan bir şeyler seziyor ve denetlemek adına ses kaydı koyuyor çocuğun çantasına. Ne mi oluyor; öğretmen denilen şahıs oooo ne şiddet uyguluyor çocuklara. Ne aptallıkları ne salaklıkları kalıyor çocukların.  Sonuç olarak idareye dinletiyorlar da müdür tamam diyor öğretmen gönderilecek vs ".
Bu çocuklar eğitim döneminin başından bu yana kimbilir ne hakaretlere maruz kaldılar da dile getiremeyen masum melekler oldukları için gidip gidip geri döndüler evlerine...

Daha birçok olay yaşıyor veliler de kimileri gidecek yerimiz yok, maddi olarak tükendik, diyorlar. Eeeee haklılar yıllardır tek başınalar, tek başımızayız! 

Çaresizlik içinde kendi yolculuğumuzu bulmaya terk edilmiş durumdayız anlayacağınız. 

Başvurulan hiçbir çağrı olumlu cevap vermiyor ne yazık ki! 

Bugün şöyle baktım da yuhalayan kitleye, hepsi ne kadar da dini bütün insanlar görünüyor. Görünüşe aldanma diye klişe ama gerçeğimiz iyi ki var. Biri diyor ki otizmli çocuk çocuğumu dövdü, öte ki onlar bizden rahatsızlar galiba diyor. 
Haklısınız görünür bir şey bizim sizden rahatsız olduğumuz caaaanım, "otistik çocuklar sınıfı" bölümü diye aşağılayıcı tanımlamayı biz size yaptık, çok haklısınız çok! 

Görüyorum ki insanoğlu çöküşün içinde. Öyle bir çöküş ki cehennem ateşi elinde "cehenneme birinci olabilmek" adına mücadelede....

Çok geçmez üç beş güne her olayı unuttuğumuz gibi bunu da unuturuz. Olayların cereyan ettiği anda da bir iki tweet atarız devlet büyüklerimiz olarak. Geçici pansuman tedbirle duyarlılık mı kasarız, devlet gereğini mi yapıyor deriz nedir?  Onu size bırakıyorum artık. 

Tanrısız, ruhsuz insanların varlığına şahit oluyoruz ama inatla sesimizi çıkarmaya devam edeceğiz. 
İyilikle kalın,  iyi isteyin daima iyi...



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
123