Zanka

Fransız oyuncu Valentine Monnier, ünlü yönetmen Roman Polanski'nin kendisine tecavüz ettiğini iddia etti.

Oscarlı yönetmen Roman Polanski  bir kez daha tecavüzle suçlanıyor. Daha önce 13 yaşında bir kız çocuğuna tecavüz etmekten suçlu bulunan Polanski o günden beri ABD'ye gidemiyor. Öyle ki Piyanist filmi ile ödül almasına rağmen, ödül törenine katılamamıştı.

Polanski hakkında bir tecavüz suçlaması da Fransız oyuncu Valentine Monnier'den geldi. Monnier olayı şöyle anlattı:

"1975'te Roman Polanski bana tecavüz etti. Onunla hiçbir bağlantım yoktu, onu doğru dürüst tanımıyordum bile. İsviçre'nin Gstaad kentinde kayaktan dönmüştük. Bir dağ evine geldik. Polanski bana vurdu. Karşı koyamayacak duruma gelene kadar dövdü ve tecavüz etti. 18 yaşına yeni girmiştim. Yaşananları birine anlatırsam beni öldüreceğini söyledi. Öleceğimi düşündüm..."

Konuyla ilgili konuşan Fransız yetkililer Fransa'da zaman aşımı süresinin 20 yıl olduğunu belirttiler. Yani 1975 senesinde işlendiği söylenen bir suçtan ötürü Polanski hakkında soruşturma başlatılamayacak. Bu arada avukatı ise Polanski'nin Valentine Monnier'in suçlamalarını tamamen reddettiğini kaydetti. 

İLGİNÇ GEÇMİŞ

Roman Polanski'nin eşi Sharon Tate 1969 senesinde Manson Tarikatı tarafından öldürülmüştü. Hatta yaşanan bu olay Quentin Tarantino'nun "Bir Zamanlar Hollywood'da" filmine de konu olmuştu.1977 senesinde 13 yaşında bir kıza tecavüzden suçlu bulunan Polanski ABD'yi terketti. O günden beri de ABD'de gerçekleşen ödül törenlerine dahi katılmıyor. 


Roman Polanski & Sharon Tate



Bu içeriğe emoji ile tepki ver