Zanka

Geçirdiği kayak kazasının ardından bitkisel hayatta bulunan Formula 1'in efsane pilotu Michael Schumacher'in sağlık durumu sır gibi saklanırken, Schumacher'in eski menajeri çok konuşulacak açıklamalarda bulundu…

29 Aralık 2013'te Alp Dağları'nda geçirdiği kayak kazasının ardından bitkisel hayata giren ve ailesi tarafından sağlık durumuyla ilgili bilgiler gizlenen Alman pilotun eski menajeri Willie Weber, Schumacher'in eşi Corinna'ya sert tepki gösterdi.

20 yıl boyunca efsane pilotun menajerliğini yapan Weber, kahreden kazanın ardından defalarca Michael’ı ziyaret etmek isteğini Corinna'ya defalarca ilettiğini ancak olumsuz yanıt aldığını açıkladı. Weber, Michael'i her ziyaret etmek istediğinde Corinna tarafından bilerek engellendiğini vurgulayarak, “Beni Michael'ın yanında istemedi çünkü gerçekleri hemen anlayacağımı biliyordu ve bu gerçekleri anlatacağımdan korktu” dedi.

Weber açıklamalarına şöyle devam etti:

“'Tek istediğim Michael'ın sağlık durumunu öğrenmek. Yanında olmak, elini sıkmak yüzüne dokunmak istiyorum. Ancak arkadaşımın yanında olmak istemem yasaklanıyor. Bu büyük bir saygısızlık ve ilkellik.

Michael'ı seven milyonlarca insan ve bu insanlar onun durumu bilmek istiyor. Corinna'nın Michael'ın sağlık durumuyla ilgili gerçekleri gizleme tutumunu anlamıyorum.

Bir gün ayaklarının üzerinde onu göreceğimi umut ediyorum. Ve ben de Schumacher’i bir kez daha kucaklayabileceğim”

Willie Weber, Formula 1'de 7 şampiyonluğunun yanı sıra birçok rekora imza atan Alman pilotun bu başarılarına en yakından tanıklık eden isimlerden birisiydi. Weber daha önce yaptığı açıklamada, uzun süredir Michael Schumacher için yas tuttuğunu belirterek, "Artık bundan vazgeçtim. Yas tutmayı bıraktım. Yoksa delireceğim." ifadelerini kullanmıştı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver