Zanka

Geçtiğimiz yıl evlerinin önünde yaralı bulunan ve hayatını kaybeden Rabia Naz’ın ölümündeki sır perdesi bir türlü aralanamadı. Ancak peş peşe gözaltı haberleri geliyor. Gazetecilerin ardından şimdi de küçük kızın babası gözaltına alındı…

Giresun'un Eynesil ilçesinde şüpheli bir şekilde ölen Rabia Naz Vatan'ın adalet arayan babası Şaban Vatan, kızının ölümünü incelemek amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nu olay yerinde takip eden gazeteci Canan Coşkun ve belgeselci Kazım Kızıl’ın gözaltına alınmasına isyan etmişti.

İlçede soruşturmayı izleyen iki gazetecinin gözaltına alınmasıyla ilgili baba Naz, "Sabaha kadar gazeteciler gözaltında kaldı. Nasıl olur da gazeteciler suçlu gösterilir. İfade değiştiren kişiler suçludur" demişti.

Rabia Naz’ın şüpheli ölümünün aydınlatılması için hukuk mücadelesini sürdüren baba Şaban Vatan, ifadesi alınmak üzere polis nezaretinde emniyete götürüldü.

Öte yandan Vatan ailesinin, Rabia Naz'ın ölümünden sorumlu tuttuğu kişilerin HTS kayıtlarının aradan geçen yaklaşık 20 aya rağmen incelenmediği ortaya çıktı. HTS kayıtları 24 aylık süre sonunda siliniyor.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver