Zanka

2 yıl önce Beyoğlu’nda ‘Tomtom’ adlı kedi bir cani tarafından yerden yere vurularak vahşice öldürülmüştü. İşkenceyi yapan kişi hakkında karar çıktı ancak o henüz ortada yok… Verilen ceza da hayvanseverleri şimdiden ayağa kaldırdı…

İstanbul Beyoğlu'ndaki Tomtom Mahallesi sakinlerinin baktığı 'Tomtom' isimli kedi, Barış Canimana tarafından 2 Eylül 2017'de kuyruğundan tutulup yere vurularak öldürülmüştü.

Hürriyet gazetesinden Ayşegül Usta'nın haberine göre, Tomtom'u öldüren kişinin yakalanıp cezalandırılması için imza kampanyası başlatan mahalleli, savcılığa da suç duyurusunda bulundu.

Hükmün infazı için başsavcılığa yazı yazıldı. Canımana'ya verilen 2 yıl hapis cezasının infazı, 1 yıl 4 ay 1 gün oldu. Görüldüğü yerde yakalanacak olan Canımana 4 ay 1 gün hapis cezasını infaz kurumunda çektikten sonra yasa gereği cezasının son 1 yılını denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakılarak cezaevi dışında geçirecek.

HAYVANSEVERLER İSYANDA

Ancak o caniye verilen ceza hayvanseverler için yeterli gelmedi. Hayvan haklarına yönelik kanunu sık sık dile getiren hayvanseverler, cezaların ağırlaştırılmasını istiyor…



Bu içeriğe emoji ile tepki ver