Zanka

Sosyal medyada Atatürk’le ilgili skandal paylaşımlarda bulunan AKP’li Grup Başkanvekili Uzunlar, görevinden alındı. Ayrıca Uzunlar hakkında disiplin soruşturması da başlatıldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi AKP Grup Başkanvekili Hasan Uzunlar’ın Mustafa Kemal Atatürk hakkındaki ‘dinsiz, alkolik, Yahudi’ gibi ifadeler içeren sosyal medya paylaşımları tartışma yarattı.

Uzunlar, 10 Kasım’da Atatürk için yapılan saygı duruşuna tepki gösterilen fotoğraflar paylaştı. “Mustafa Kemal Türk değil ki, Atatürk olsun” şeklinde bir alıntıyı retweet eden Hasan Uzunlar, kılık kıyafet devrimine ilişkin resmin altına da, “Yahudi şapkası benzetmesi” yaptı. Paylaşımları gören çok sayıda vatandaş Uzunlar’a tepki gösterdi.

CHP Samsun İl Başkanlığı Hasan Uzunlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunurken, AKP Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Hasan Uzunlar ile ilgili sosyal medya sayfasından bir açıklama yaparak, Uzunlar’ın Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi AKP Grup Başkanvekilliği görevinden alındığını duyurdu. AKP de Uzunlar hakkında disiplin süreci başlattı.

Uzunlar, söz konusu paylaşımları kendisinin yaptığını kabul ederek şöyle konuştu:

“Atatürk bizim devletimizin kurucu Cumhurbaşkanıdır. Biz iki şeyle mücadele ediyoruz. Biri din sömürücüleri biri de Atatürk sömürücüleri. Sosyal medya hesapları benim. Paylaşımları da ben yaptım. Ancak bunlar ortalıkta dolaşan her an karşınıza çıkabilecek sosyal medya fotoğrafları. Ben hiç bir yorum yapmadım. Bunlar televizyonlarda söylenen şeyler. Bu hesaplar da benim özel hesaplarım. Bir kere bile Atatürk karşıtlığı yapmadım. Sosyal ağlar benim siyasi kimliğimle alakalı değildir. Atatürk düşmanı değilim. Sömürücülerin düşmanıyım.”

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver