Zanka

Okullarda bu yıl başlatılan ara tatil uygulaması, öğrencileri sevindirmesinin yanı sıra, turizmcilere yaradı. Şu ana kadar rezervasyon sayısı 50 bine ulaştı… Ancak turizmciler bu konuda ikiye ayrılmış durumda. Kimi rezervasyon sayısından memnun, kimi ise beklenen talebi göremediklerini söylüyor…

Dünyanın birçok ülkesinde uygulanan ara tatil uygulaması, Türkiye’de ilk kez bu yıl başlatıldı. Bugünden (15 Kasım) itibaren başlayan tatil, 25 Kasım Pazartesi günü sona erecek.

9 günlük tatili fırsat bilen bazı aileler, tatil için en çok Antalya’yı tercih etti. Ara tatil döneminde şu ana kadar Türkiye genelinde yaklaşık 50 bin kişinin tatil rezervasyonu yaptırdığını belirten Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, nisan ayındaki ara tatil için de şimdiden taleplerin alınmaya başladığını açıkladı.

Türkiye’nin bölgelere göre ayrılarak kasım ve nisan aylarının tamamının tatil ayı olmasını istediklerini belirten Atmaca, “Bizim yetkililerden talebimiz, hem sezonu canlandırmak, hem de daha fazla tüketiciye ulaşmak için okulların bölgelere bölünerek kasım ve nisan ayının tamamına yayılması. Nisanda sezonu daha erken açacağız, kasımda da daha geç kapatacağız. Hem sezon başı, hem sezon olduğu içinde fiyatlarda çok daha ekonomik olacağından daha fazla tatilci yararlanabilir" dedi.

İNSANLAR TAM ADAPTE OLAMADI

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya ise, ilk ara tatil olmasından dolayı insanların tam adapte olamadığını, çok ciddi bir hareketlilik görülmediğini söyledi.

Kış tatil döneminde daha çok kaplıca- termal ve kayak turizminin öne çıktığını anlatan Bağlıkaya, kayak tesislerinde yeteri kadar kar olmayışı, kaplıca-termal turizminin de çocuklara hitap etmemesinden dolayı bu iki alan açısından ara tatilin etkisinin görülmediğini kaydetti.

ÇOCUK KONSEPTLİ OTEL DOLDU

Belek Turizm Merkezi’nde çocuk konseptiyle öne çıkan The Land of Legends Theme Park’ın Genel Müdürü Çetin Pehlivan ise Belek bölgesinde ara tatil dönemi taleplerinin yüksek olduğunu belirtti.

The Land of Legends olarak dünyadaki bütün ülkelerin okul tatil dönemlerine endeksli doluluklar yaşadıklarını belirten Pehlivan, ara tatil döneminde dolu olduklarını, Türkiye’de de ara tatil döneminin başlatılmasının turizm açısından çok yararlı bir karar olduğunu dile getirdi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver