Zanka

Türkiye onu kansere karşı verdiği yaşam mücadelesiyle tanımıştı. Daha önce 3 kez kanseri yenen, ancak dördüncü kez hastalığın pençesine düşen Neslican Tay, ölümüyle herkesi yasa boğmuştu… Akıllara güçlü duruşuyla kazınan Tay’ın, Bodrum’da heykeli dikildi…

Tümörden dolayı sol bacağını kaybeden ve dördüncü kez kansere yakalanan Neslican Tay, 20 Eylül’de hayata gözlerini yummuştu.

Bodrumlu mimar Mustafa İşeri, kardeşleri Kadir ve Mehmet İşeri, yaşamından ve sözlerinden çok etkilendiklerini söyledikleri Neslican Tay'ın çelikten birebir ölçülerde heykelini yaptı.

DUYGULANDIRAN DETAY

Kardeşler, yaptıkları heykeli Bodrum Belediyesi'ne hediye etti. Belediye ise hediye edilen heykeli bahçesine dikti. Heykelin sırtında yer alan melek kanatları ise görenlere duygusal anlar yaşattı.

Neslican Tay'la alakalı bütün yayın ve haberlerden çok etkilendiğini belirten Mustafa İşeri, "Yaşama olan bağlılığına rağmen, kendisinin ölüme de hazır olduğunu göstermesi bizi çok etkiledi. Neslican'ın heykelini yapıp yaşatmak istedik" dedi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1