Zanka

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bakanlara sert çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu iptal ettiği Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’ne ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un  "projeyi gerekirse bakanlık olarak yaparız" açıklamasına sert tepki gösterdi. İmamoğlu “Orası kimsenin babasının çiftliği değil. Yaparım, ederim, el koyarım ülkesi de değil burası...” dedi.

Küçükçekmece Gölü'nün yanındaki Bathonea arkeolojik kazı alanında incelemelerde bulunan Ekrem İmamoğlu inceleme gezisinin ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. İmamoğlu Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurumu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'a çok sert yanıt verdi.

Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nin temel atma töreninin iptaline ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanı'nın yaptığı “gerekirse resen bakanlık olarak yaparız” açıklamasını gereksiz ve üzücü bulduğu belirten İmamoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Görüyorum ki bazı bakanlarımız atandıkları görevde görevlerini yerine getirirken, verdikleri mesajların ne kadar önemli olması gerektiğini hissederek konuşmuyorlar. Konuşmalarının içeriği tümüyle siyasi. Bakanımıza tavsiyem; bir sorusu varsa telefonun ucundayız. Hatta davet eder, buluşuruz, anlatırız, dinleşiriz ve sebepleri sorgulanır. Böyle sıradan açıklamalarla, İstanbul gibi bir kentin mevzusuna, 16 milyon insanın yetki verdiği insana mesaj yollamanın ağırlığını düşünerek hareket etmesini öneriyorum. Uyarıyorum. Bu tarz diyalogları oluşturursa devlet adamlığı felsefesi kazanır. Ülke kazanır, şehir kazanır.

“Orası, kimsenin babasının çiftliği değil. Yaparım, ederim, el koyarım ülkesi de değil burası” diyen İmamoğlu Bakan Kurum'a şu çağrıyı yaptı:

“O cümleleri, İstanbul'a zikretmenin yerine, sayın akana tavsiyem Gümüşhane'de 12 bin yıllık bir buzul gölünü yok eden valinin, o yok ettiği buzul gölünü gitsin çözsün, orayı halletsin. İstanbul, emin ellerde. Bizimle konuşurken, bize mesaj verirken, bir telefonu çevirirse, telefonun ucunda Ekrem İmamoğlu var. Bilgi almak isterse de tüm heyetiyle bilgiyi verecek, brifing verecek, o terbiyeyi ve o devlet adamlığı terbiyesini taşıyan bir belediye başkanı var.”

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver