Zanka

2014’de terör örgütü DEAŞ’ın silahlı baskınına uğrayan ve 49 kişinin rehin alındığı olayın ardından kapatılan Musul Başkonsolosluğu, 5 yıl sonra yeniden açılacak…

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Dışişleri Bakanlığı ve Avrupa Birliği Başkanlığı'nın 2020 yılı bütçelerinin görüşmeleri başladı. Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu, 2014 yılında gerçekleşen DEAŞ baskını sonrası kapatılan Musul Başkonsolosluğu ile ilgili son gelişmeyi, "Musul ve Basra başkonsolosluklarımızı yeniden faaliyete geçiriyoruz. Necef ve Kerkük'te ilk kez başkonsolosluk açılması için çalışıyoruz" sözleriyle duyurdu.

NE OLMUŞTU?

11 Haziran 2014 tarihinde Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na, DEAŞ tarafından silahlı baskın düzenlenmiş ve Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'ın da aralarında olduğu 49 kişi rehin alınmıştı. 49 kişi olaydan yaklaşık 3 ay sonra, 20 Eylül 2014'de kurtarılarak Türkiye'ye getirilmişti.

Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, DEAŞ'ın elinden kurtarılmasının ardından dönemin Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'ı alnından öpmüştü.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver